Hunden ska äta lunch, men se nu vad som händer när fågeln ställer sig vid skålen

Många djurarter är värsta ovänner, men de finns också flera som kommer bra överens. De som lever under samma tak brukar i alla fall med tiden lära sig att tycka om den varandra.

Jag minns när jag var liten och hade en undulat. Han brukade alltid kvittra och sjunga för fullt när alla satte sig ner och åt frukost. Jag antar att det var hans sätt att säga ”god morgon”.

I början kunde vår hund störa sig på det här, men hon lärde sig med tiden att snarare uppskatta det. Också för henne blev det som en naturlig del av morgonen.

Även om många djur är fiender så finns det massvis av arter som kan umgås. Den klassiska myten säger ju att katter och hundar aldrig kommer överens, men vid det här laget vet de flesta av oss att det faktiskt inte är hela sanningen.

1,5 miljoner visningar

Något av det finaste som finns tycker jag är när olika djur blir bästa vänner. På något sätt hajar man till lite – och det är lätt att smälta när de hjälps åt med olika sysslor.

I det här klippet, som har över 1,5 miljoner visningar på Youtube, ska familjens hund äta sin lunch. Då kommer husets papegoja och ställer sig framför matskålen – och börjar sjunga.

Det här är kanske djurens motsvarighet till att många av oss människor exempelvis gillar att se på TV när vi äter. Hunden verkar i alla fall inte störas ett dugg av den lilla kompisens skönsång, utan äter på för fullt.

Jag kan inte låta bli att le, för det är verkligen tydligt att fågeln försöker underhålla sin ungefär 100 gånger så stora kompis!

Dela om du fick ett leende på läpparna!