Hotellgäst hittar gömd lapp i sängen, geniala knepet avslöjar personalens misstag

Det är alltid en lite lyxig känsla att ta in på hotell. Sängarna är ofta sköna, man serveras frukost och det är någon annan som städar efter en. Men är allt så härligt som det verkar på ytan? Nja, kanske inte. Att det kan slarvas rejält fick en hotellgäst erfara tidigare i år.

Något av det bästa som finns är när man efter en lång resdag tar in på hotell och får lägga sig i en fräsch, nybäddad, stor säng. Det är alltid en himla lyxig känsla.

I Sverige har vi många fina hotell, men de bästa som jag bott på är nog i USA. Där tar de verkligen hand om sina gäster, det serveras ofta enorma frukostar och personalen är oerhört trevlig.

Även om man inte behöver lämna hotellrummet som en svinstia så är det också något härligt i att man slipper städa efter sig. Kort och gott – det är härligt att bo på hotell.

Men är det alltid så härligt och fräscht som det verkar när man kommer in i ett nystädat rum?

Nja, kanske inte. Tidigare i år fick en hotellgäst i just USA vara med om något både otrevligt och oväntat (jag måste alltså kanske tänka om kring USA:s hotell).

Prasslade under lakanet

Efter en lång dags resande kom killen in på sitt hotellrum. Han ställde undan sina saker och la sig sedan på sängen och drog täcket över sig.

Då han vände på sig hörde han hur något prasslade under lakanet. Givetvis blev killen nyfiken och drog upp lakanet för att se vad det var som gömde sig där under.

Då hittade han en lapp – från rummets tidigare gäst. På den stod det: ”Om du läser det här så bytte inte städerskan lakan”.

Mannen blev givetvis riktigt bestört, men vad som hände efteråt förtäljer tyvärr inte berättelsen.

Personen som bott i rummet innan ville tydligen kontrollera att hotellet skötte sina åtaganden. Att bytta sängkläder mellan gästerna ser man ju som en självklarhet!

Men tyvärr var så inte fallet. Hädanefter ska jag testa att leta efter sådana här lappar och dessutom skriva en själv. Det är ju faktiskt ett väldigt smart sätt för att se till att hotellen sköter sig. Man betalar ju vanligtvis en hel del för att bo där.

Dela om du också tycker det här var smart!