Hon lovar att lägga alla deras pengar i makens kista när han dör. Då kommer hon på en klockren plan.

Det bodde en riktigt snåljåp utanför Stockholm ett par år sedan som var vida känd för att alltid spara in på allt.

Han älskade pengarna mer än något annat och strax innan sin död sa han till sin fru, ”Lyssna på mig nu. När jag dör vill jag att du ska ta alla mina pengar och lägger dem i kistan tillsammans med mig. Jag vill ha med mig mina rikedomar till livet efter detta.”

Mannen gick sin fru att lova och inte långt efter det så dog han.

På begravningen låg han stel och blek i sin kista. Frun satt klädd i svart vid sidan om sin bästa vän. När ceremonin närmar sig slutet, precis innan de ska stänga kistan, sa frun, ”Vänta lite!”

Hon gick fram till kistan och placerade en skokartong tillsammans med mannen. Sedan signalerade hon och locket lades på kistan och man rullade bort den.

Hustruns vän viskade till när hon kom tillbaka och satte sig, ”Jag hoppas att du inte var galen nog att du placerade alla pengarna där tillsammans med den snåljåpen?”

Frun nickade, ”Jo, jag hade ju lovat honom det. Jag är en god människa och jag kan inte ljuga. Jag lovade att jag skulle lägga alla pengarna i hans kista tillsammans med honom.”

”Så du menar att du har lagt varenda krona i kistan tillsammans med honom?” frågade vännen förfärad.

”Ja, det gjorde jag!” sa frun. ”Jag samlade ihop alla pengarna, förde över dem till mitt konto och skrev en check till honom.

Sensmoralen i historien: Underskatta inte en smart kvinna!

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!