Hon går på dejt med okänd kille från nätet – dagen efter kommer ett hotfullt SMS om att dra henne inför rätta

Att dejta nuförtiden verkar vara en riktigt soppa. Borta är tiden när man gick fram till en ung dam på dansbanan och frågade om en svängom. Nu sker allt via mobilen utan att man vet vem som finns i andra ändan eller vilken typ av person det är. Då går det som det går också…

Brandon är en 37-årig kille från Texas som valde att testa att hitta kärleken på en dejtingapp. Där träffade han Crystal och de bestämde sig för att gå på bio tillsammans.

Men där tog kvällen en otäck vändning för Brandon. När väl filmen började så förvandlades det till en ”dejt från helvetet”.

Brandon hade som hade betalt 138 kronor per biobiljett såg fram emot att se filmen tillsammans. Men när föreställningen började så började Crystal att SMS:a med sina vänner. Brandon blev irriterad.

Enligt honom tittade Crystal på telefonen mellan 15 – 20 gånger under de första 15 minuterna av filmen – helt emot biografens regler.

Brandon frågade om Crystal kanske kunde SMS:a klart utanför biografen, hon svara ja och gick ut – och kom aldrig tillbaka.

Andra män kanske skulle svälja nederlaget och gå vidare men Brandon kände sig ändå lurad och bestämde sig för att få rättvisa.

Han skickade det här SMS:t till Crystal:

(Svenska längre ner)

”Ditt uppträdande i lördags var inte bara oförskämt utan kostade mig också pengar. Jag vill att du kompenserar mig för biobiljetterna som kostade 138 kronor och pizzan som kostade mig 32 kronor. Går du med på det eller måste jag gå vidare med ärendet till domstolen för små ekonomiska affärer? Jag kan skicka in en anmälan från min dator och jag är villig att göra det. Ditt beteende var oacceptabelt och jag ger dig gladeligen en prick i registret för det.”

När hon fick meddelandet blev Crystal förvånad.

– Jag trodde han skojade, säger Crystal.

Men det gjorde han inte. Brandon skickade senare in anmälningen till domstolen för små ekonomiska affärer för att få tillbaka sina 138 kronor.

I stämningsansökan står det bland annat att Brandon anser att Crystals sms:ande är ett hot mot civiliserat samhälle.

Historien plockades upp av media och blev snabbt viral. Det ledde till att programmet Inside Edition valde att skicka en reporter som medlare.

Båda parterna gick med på att träffas vid biografen där allting hände och Crystal gav tillslut tillbaka 138 kronor för biljetterna.

Slutet gott, allting gott.

Tycker du Brandon gjorde rätt som begärde pengarna tillbaka efter den otrevliga dejten?

Här kan du se Inside Editions reportage om händelsen.

DELA och diskutera vidare!