Henrik hyr ut ”naturnära etta” på nätet – annonsen får tusentals svenskar att gapskratta

Den svenske bostadsmarknaden är riktigt kaotisk – framför allt i de lite större städerna. Folk gör nästan vad som helst för att få tag i en lägenhet och priserna skjuter i höjden. Extra stressigt kan det vara för studenter som kommer till en ny stad där man inte har några direkta kontakter.

Tidigare i höst ville 20-årige universitetsstudenten Henrik Nordström skämta lite just på det här ämnet. I Uppsala, där han bor, är det tufft att få tag i en bostad – och många nyinflyttade gör nästan vad som helst för att hitta ett stabilt tak över huvudet.

Eller ja, instabilt verkar tydligen också gå bra, skulle det visa sig. I en grupp på Facebook lade Henrik upp två bilder på en träkoja i skogen med rubriken ”Naturnära etta uthyres omgående!”, men trodde att de som nåddes av ”annonsen” skulle inse att det hela var ett skämt.

Men icke. Efter en inte alltför lång tid hade inte mindre än 8 personer hört av sig och visat intresse för kojan som skulle ligga på 1 500 kronor i månadshyra.

– Folk skrev till mig att de var desperata, var villiga att erbjuda mer pengar och ja, frågade som man gör när man är intresserade av en lägenhet, berättar Henrik för Nyheter24 två dagar efter att han lade ut annonsen.

Men i stället var han tvungen att avslöja att det var ett skämt och i stället önska intressenterna lycka till i deras fortsatta bostadsletande.

Så här skrev Henrik i annonsen:

”Hyr ut min trevliga etta på 25kvm i centrala Stadsskogen då jag hittat bostad på annat håll. Kan alternativt lämna kvar min säng (se bild) men annars är den omöblerad. Badrum finns i form av dass och enklare dusch dock behöver vattenledningen rensas. Går bussar i närheten men cykel rekommenderas! Fler bilder finns! Skriv i PM vid intresse!”

Jag tycker det säger ganska mycket om folks desperation när man inte förstår att det här var ett skämt, men samtidigt är ju bostadsmarknaden vad den är och givetvis är det tråkigt att så många står utan boende. Det måste man göra något åt!

Hoppas i alla fall att de som nu inte fick plats i träkojan lyckades hitta något annat, kanske till och med finare!

Fick du ett leende på läpparna? Tryck då på dela-knappen! Eller tagga någon som skulle kunna tänka sig att bo i den här kojan!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!