Hasse försöker bli av med familjens katt – men 3 timmar senare får gubben vad han förtjänar

Många djur är smartare än man tror. Framför allt de som bor med människor kan verkligen lära av vårt beteende och se hur vi löser en del problem. Går det riktigt långt så kanske till och med djuren snart är de som vi måste ta lärdom av. I vissa fall är det kanske till och med redan så.

Den här roliga historian trillade jag över på nätet tidigare i dag och jag tycker verkligen att den är klockren. Den är ett exempel på många saker – att allt inte går som man tänkt sig, att djur är smartare än man tror, att karma existerar och att en del män inte alltid tänker efter.

Det var en man som bodde tillsammans med sin fru söder om Stockholm. Barnen hade flyttat ut för en tid sedan, men katten Ludde fanns kvar. Gubben och missen hade dock aldrig gått ihop riktigt – och en dag bestämde sig Hasse för att katten skulle ”försvinna”.

Så han slänga in den lurviga familjemedlemmen i bilen och körde 10 kvarter bort. Där släppte han ut katten och körde hem.

Väl tillbaka på sin gata så såg Hasse dock, till sin förvåning, hur katten satt på deras gräsmatta och såg nöjd ut.

Söt katt på gräsmatta

Han fick slänga in katten i bilen igen, körde nu 20 kvarter bort, släppte ut den – men väl hemma igen såg gubben hur katten satt på baksidan och tvättade pälsen.

Nu var gubben riktigt frustrerad. Dagen därpå körde han till andra sidan stan där han släppte av katten ute på ett stort grusupplag. ”Nu kan han fan inte hitta hem”, tänkte Hasse.

Men när gubben körde upp på familjens uppfart såg han hur katten satt utanför dörren och lekte med en boll.

”Otroligt”, sa Hasse till sig själv. Han slängde åter in katten i bilen, körde 30 kvarter bort, höger, vänster, genom rondell, över broar, in i grannlänet, förbi 2 skogsområden och ner till en hamn. Där släppte han av katten.

Tre timmar senare ringde det på telefonen hemma hos familjen. Frun svarade:
– Är katten hemma? undrade gubben i andra ändan.
– Jadå, det är han, svarade frun.
– Kan du ge kattskrället telefonen då? Jag är vilse och behöver vägbeskrivning hem…

Katten fick allt sista skrattet och gubben fick helt enkelt acceptera den lurviga familjemedlemmen efter det här. Tryck gärna på dela-knappen om du fick dig ett skratt!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!