Han ringer och varnar för 10 000 tyska bögar. Det har fått svenskar att skratta i generationer.

Vi har undersökt vilka av Hassan-gängets legendariska busringningarna som är mest uppskattade 2015 genom att forska på Youtube. Det överlägset bästa klippet är nästan dubbelt så populärt som tvåan på listan.

Fredrik,-Henrik-och-KristianKälla: Wikipedia Commons

Numera är vi vana vid att se dem som uppburna programledare för SVT-program som På spåret, Historieätarna och Värsta språket. Men det fanns en tid då Kristian Luuk, Erik Haag, Fredrik Lindström och Henrik Schyffert hellre blandade underhållning med lurendrejeri än med folkbildning.

Idag är det över 20 år sedan Hassan-gänget gjorde etern osäker med sina busringningar i radioprogrammet med samma namn. Men tro inte att Sverige glömt herrarnas ”mörka förflutna” för det – snarare tvärtom!

Hassan-klipp går som tåget på Youtube och varje dag hittar en ny generation potentiella telefonskojare till denna skattkammare av inspiration.

Genom att söka på vilka enskilda Hassan-sketcher som har mest visningar på Youtube har vi tagit fram en lista över vilka 7 busringningar som bäst har stått emot tidens tand och som uppskattas mest av den nya generationen Hassan-fans.

7. Angående inbrottet – 200 000 visningar

6. Nummerupplysningen – 288 000 visningar

5. Kan man röka morötter – 300 000 visningar

4. 10 000 tyska bögar – 325 000 visningar.

3. Schampo för fett hår – 368 000 visningar

2. MC-klubben – 372 000 visningar

1. Det här är en pizzeria- 576 000 visningar

Vad tycker ni, är det rätt sketcher som överlevt? Själv saknar jag några guldkorn på listan men de mesta finns kvar på SR om man söker.

Fredrik-och-Kristian2Kristian Luuk och Fredrik Lindström när det begav sig.Källa: SR

Källa: Ljudklipp från SR. Siffror från Youtube.

Publicerad av Ett gott skratt, gilla gärna: