Här är ”omöjliga” pusslet – som garanterat sätter ditt tålamod på prov

Pyssel och knåp fungerar ofta som avslappning för många. Man får koppla bort allt runtomkring för en stund och bara sitta och pula med vad man nu ägnar sig åt.

Dessutom är det bra med lite motion för hjärnan, det hjälper en att hålla sig pigg och fräsch uppe på hjärnkontoret.

Knep och knåp kan komma i många former, de flesta av oss känner säkerligen till de korsord och sudoku man kan lösa i tidningen. Men det finns bra många fler sätt att gymnastisera hjärnan på.

Pussel är ett bra sätt att få lite hjärngymnastik, det kräver verkligen att man gnuggar geniknölarna för att man ska ha en chans att klara det, och det kräver en hel del tålamod.

Men frågan är om inte det här pusslet tar priset i svårighetsgrad? Det är nämligen genomskinligt.

Bildkälla: Etsy

”Omöjliga pusslet”

Pusslet, som har fått namnet Puzzle Impossible, finns i fyra olika svårighetsgrader.

Den enklaste varianten har nio bitar, den mediumsvåra har 25 bitar, den svåra ha 49 bitar och sedan finns en jättesvår variant som har 144 genomskinliga pusselbitar.

Bildkälla: Etsy

Dessutom: ju fler bitar man väljer till sitt pussel desto mindre blir bitarna. Det blir med andra ord en rejäl utmaning för den som väljer den svåraste varianten.

”Svårt men roligt”

Trots att det färdiga pusslet inte ger något motiv annat än ditt eget vardagsrumsbord eller golv så har det visat sig vara väldigt populärt, och finns på köp- och säljsajten Etsy.

”De enkla varianterna gick ganska snabbt allihopa men kräver en del teknik. Den sista tog mig dock flera dagar att klara!” skriver en användare.

”Svårt men så himla roligt” skriver en annan användare.

”Svåraste pusslet någonsin!” skriver en tredje.

Vill man testa sitt tålamod rejält kostar pusslet mellan 160 och 235 svenska kronor, beroende på vilken variant man väljer.

Bildkälla: Etsy

Skulle du vilja ta dig an det här pusslet? Eller känner du någon som behöver träna på sitt tålamod lite?

Tryck då på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa det här idag!