Han tog en selfie med terroristen som kapade planet. Det här är för konstigt för att hitta på.

Det här måste vara det mest moderna som någonsin har hänt. Peak 2016. En man tog en selfie med terroristen som kapade hans plan mitt under brinnande konflikt.

Den brittiske mannen som heter Ben Innes, 26, var en av passagerarna på EgyptAir planet som Seif Eldin Mustafa kapade och tvingade ned för landning på Cypern.

När planet landade släpptes kvinnor, barn och de flesta av passagerarna av planet. Ben var en av tre passagerare som tillsammans med besättningen var kvar ombord fram tills gisslantagaren gav upp.

Ben säger själv att han bad om att få ta en bild med kaparen för att få en närmare titt på hans bombbälte.

– Jag tänkte att om bomben är riktigt har jag ändå inget att förlora, säger Ben till The Guardian.

Med hjälp av en medlem av besättningen som översättare bad han om att få ta en selfie med kaparen.

– Han bara ryckte på axlarna och sa okej så jag ställde mig bredvid honom och log för kameran när en av flygvärdinnorna tog bilden. Det måste vara den bästa selfin någonsin, säger han till tidningen.

Det var runt en halvtimme efter att planet hade landat som Ben bad om bilden. Då var han en av de sista gisslan kvar ombord. När Ben hade fått en närmare titt på bältet misstänkte han att det var fejk och gick tillbaka till sin plats.

En stund senare blev han och de återstående gisslan frisläppta.

Senare visade det sig också att Ben hade rätt och att bomben var fejk.

Tilltaget att be om en selfie har senare blivit fördömt av säkerhetsexperter, hyllat av Bens släktingar och hans vänner lär ha sagt att det är ”typiskt honom”.

Just nu är det väldigt oklart om mannen som kapade planet har kopplingar till andra terrorister. En av teorierna är att han lär ha kapat planet för att få uppmärksamhet av hans ex-fru. En representant för det Egyptiska utrikesdepartementet lär ha sagt, ”Han är ingen terrorist, han är en idiot.”

Den här historien är verkligen superkonstig från början till slut. Jag är glad att ingen blev skadad. Men det är inte utan att man undrar vem som är galnast, kaparen eller hans om ber om en selfie med honom!

Källa: The Guardian

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!