Han stoppar sin galna papegoja i frysen. Det papegojan svarar då är helt klockrent.

En ung man vid namn John fick en papegoja i present. Papegojan hade dålig attityd och ett ännu värre ordförråd. Alla ord som kom ur papegojans mun var oförskämda, motbjudande och spetsade med svordomar.

John försökte och försökte för att få papegojan att ändra attityd, genom att konsekvent säga artiga ord, spela lugn musik och allt annat han kunde tänka på för att snygga till fågelns ordförråd.

Till slut blev John så trött att han skrek på papegojan. Papegojan skrek tillbaka. John skakade papegojan och papegojan blev då ännu argare och ännu mer oförskämd. I ren desperation drog John upp handen, tog tag i fågeln och satte honom i frysen.

Under några minuters tid skriade, sparkade och skrek papegojan. Sedan blev det helt plötsligt tyst. Inte ett ljud hördes på över en minut. Rädd att han kanske hade skadat papegojan öppnade John snabbt dörren till frysen. Papegojan klev lugnt ut på Johns utsträckta armar och sa ”Jag tror att jag kan ha förolämpat dig med mitt oförskämda språk och handlingar. Jag är uppriktigt ångerfull för mina olämpliga överträdelser och jag har för avsikt att göra allt jag kan för att rätta till mitt oförskämda och oförlåtliga beteende”.

John var helt chockad av förändringen i fågelns attityd. Han skulle precis fråga papegojan vad som hade haft en så dramatisk inverkan på förändringen i hans beteende, när fågeln tog ton och mjukt och varsamt sa: ”Får jag lov att fråga vad kalkonen har gjort?”.

Källa: Tickld

Gilla gärna Ett gott skratt för fler roliga historier.