Han slår biffen i huvudet helt utan anledning. Sättet han undviker stryk på är briljant.

De två busarna Conny och Johnny var uttråkade en dag och bestämde sig för att gå på bio. Men efter som de båda var av den rastlösare typen blev de snart uttråkade inne på biografen också. Då lutade sig Conny fram till Johnny och viskade, ”Ser du den biffiga killen där framme?”

”Ja,” svarade Johnny.

”Du får 100 kronor om du går fram och ger honom en smäll,” förklarade Conny.

Johnny tänkte efter en stund, i vanliga fall backade han inte från lite slagsmål men den här killen var verkligen jättestor. Men så fick han en snilleblixt.

”Visst, det vadet tar jag,” svarade Johnny.

Han ställde sig upp, gick fram till mannen och slog till honom i bakhuvudet och sa, ”Tjena Larssa!”

”VAD FAN GÖR DU?!” vrålade biffen.

”Åh förlåt, jag trodde du var min kompis Larssa. Jag ber verkligen om ursäkt. Det var inte meningen.” sa Johnny.

Biffen stirrade på Johnny ett par sekunder men slappande sedan av. Ett sådant misstag kan alla göra. Han viftade mot Johnny att det var lugnt och att han kunde gå och sätta sig.

Med hjärtat i halsgropen gick Johnny och satte sig igen.

Conny, som hade sett det hela men inte hört var Johnny hade sagt, satt med öppen mun. Han kunde knappt tro att det var sant men det var inte mycket annat att göra än att betala sin vän.

Men Conny vill inte ge sig så lätt så han säger, ”Kvitt eller dubbelt om du vågar gå fram och slå honom igen?”

Johnny tar vadet och går fram till biffen och slår honom i bakhuvudet igen och säger, ”Nää men tjeena Larssa, jag visste väl att det var du!”

Biffen ställer sig upp och tar tag i Johnnys krage, ”Va fan, jag är INTE Larssa!”

”Förlåt… Det var ett ärligt misstag. Det är så mörkt i salongen och du är väldigt lik Lassa,” säger Johnny. Biffen skakar på huvudet men släpper Johnny som går tillbaka och sätter sig med ett fin.

Samtidigt tänker biffen, lika bra att jag flyttar på mig så inte den där idioten kommer tillbaka och stör igen. Så han byter plats till några stolar längre bort.

Conny ger motvilligt pengarna till Johnny som ser nöjd ut. Då säger Johnny, ”Du kan få en sista chans att vinna tillbaka pengarna. Kvitt eller dubbelt en gång till.”

Conny tänker, varför inte? Biffen måste vara mäkta förbannad vid det här laget.

”Taget,” säger Conny.

Johnny ställer sig up, går fram till stället som biffen har flyttat sig till, slår honom i bakhuvudet och säger, ”Nä men tjeena Larssa! Du sitter fan här medan jag håller på och slår han stackarn där borta!”

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!