Han retuscherade in leenden på klassik konst på ett museum – nu tokhyllas bilderna på nätet

Konst kan vara helt fantastiskt och verkligen trollbinda. Många gånger är det dock väldigt allvarligt och det bjuder sällan på skratt. Att lätta upp konsten en aning tycker jag därför låter klockrent.

Det är alltid lite spänd stämning om man tar sig till ett museum eller är på en konstutställning, men fina tavlor och skulpturer kan verkligen trollbinda – och många konstnärer är helt otroliga.

Det jag dock kan sakna inom konsten är skratt. Det är min helt personliga åsikt och jag förstår att vissa vill ta det på fullaste allvar, men för mig vore mer skratt inom konsten något som fått mig mer intresserad.

En kille vid namn Olly Gibbs gick nyligen runt på Rijksmuseum i Amsterdam, hem till fantastiska skapelser av bland annat Rembrandt och Vermeer. Han använde då mobil-appen FaceApp för att sätta, eller retuschera in, leenden på de många gånger lite dystra personmotiven.

Det hela har blivit en dundersuccé på nätet som hyllats av miljontals. Jag tycker också det är helt klockrent – och de här bilderna fick mig verkligen på gott humör!

Här är 11 otroliga exempel på vad han gjorde!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Bildkälla (samtliga): Olly Gibbs (Twitter)

DELA om du också fick ett leende på läpparna av de här retuscherade bilderna!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!