Han går till psykologen för att få hjälp att sluta dricka. Rådet han får chockar honom rejält.

Att gå till psykologen nuförtiden kännes mer som att gå till tandläkaren än något annat. Det är något de flesta gör då och då av olika anledningar. Man behöver inte vara galen för det. Men mannen i den här historien behöver nog mer än en psykolog för att reda ut sina problem.

Erik var hos sin psykiater och de satt och pratade om Eriks dryckesvanor. Psykiatern undrade om Erik kunde förklara varför han drack så mycket.

– Jo, så här är det, jag förälskade mig i en änka som hade en vuxen dotter. Jag och änkan gifte oss och en tid därefter gifte sig min far med min styvdotter. Så småningom fick min styvmor, alltså min frus dotter, en son, och jag fick alltså en bror. Men eftersom han är son till min frus dotter så blev jag samtidigt morfar till min egen bror.

Sedan fick min fru och jag också en son, som alltså blir min fars svåger eftersom min sons storasyster är min fars fru. Och min sons storasyster är även hans farmor eftersom min far är hans farfar.
Jag är alltså bror till min egen son.

Min son är min farmors brorson och jag är farfar till mig själv.
Jag är dessutom bror till min far och samtidigt både son och far till honom.
Som om inte det skulle räcka så är min fru min styvmor, mor, svägerska och styvdotter.

Jag är far och son till mig själv…

Psykiatern tittade eftertänksamt på sin patient och la ner anteckningsblocket.
– Jag tror jag förstår, sa psykiatern. Fortsätt och drick du.

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!