Han är på väg att förlora OS-finalen. Men då gör han ett skamgrepp som går till historien.

En ryss och en norsk brottare, som råkade heta Ole, skulle mötas i OS-finalen och göra upp om guldmedaljen.

Före matchen tog den norska brottarcoachen Ole åt sidan och sa, ”Kom nu ihåg all research vi har gjort inför den här matchen. Den här ryssen har aldrig förlorat en match på grund av hans specialgrepp ”kringlan”. Vad du än gör, låt honom inte fånga dig i det greppet, om han gör det är det kört för dig.”

Ole nickade och gick in i ringen.

När matchen startade cirklade de två kombattanterna runt varandra fler varv och letade efter en öppning. Plötsligt så kastade sig ryssen fram och grep tag i Ole och snabbt som vinden drog han till och grep tag så att Ole fastnade i det fruktade kringlangreppet.

En besviken suck hördes susa genom publiken och normmanens coach begravde ansiktet i sina händer för han visste att allt var förlorat. Han kunde inte se på när det oundvikliga hände.

Då. Tillsyns från ingenstans så hördes ett skrik och sedan ett hurrarop från publiken. Coachen öppnade sina ögon och såg hur ryssen flög genom luften och landade platt på ryggen. Ole kollapsade över sin motståndare – och vann matchen.

Publiken blev som galen. Coachen var i chock När han tillsist fick Ole i enrum så frågade han, ”Hur i h*lvete kom du uu det där greppet? Ingen har någonsin lyckats med det förut?”

Ole svarade, ”Jag var faktiskt redo att ge upp när han fick mig i greppet. Men i sista stunden så öppnade jag mina ögon, och där såg jag ett par testiklar som hängde precis framför mitt ansikte. Jag hade inget att förlora så med min sista styrka så sträckte jag ut nacken och bet tag i dem så hårt jag bara kunde.”

Coachen tog sig för skrevet av ren reflex och sa, ”Så, det var det besegrade honom?”

”Nja, inte riktigt,” svarade Ole. ”Men du anar inte hur stark man kan bli av att bita sig själv i pungen!”

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!