Gula och fläckiga kuddar? Så blir du av med vanliga snusket

Att mötas av gula fläckar på kudden varje gång man ska byta örngott är inte så roligt, det känns inte så fräscht att trä på nya, rena örngott på en smutsig kudde.

Men det finns faktiskt knep för att få smutsiga kuddar att bli rena, och de är enklare och närmare till hands än du tror!

Femina skriver att fenomenet med gulnande fläckar på kudden inte är särskilt ovanligt. Tvärtom, det drabbar de allra flesta kuddar efter ett tag.

Det beror fläckarna på

Varför uppstår då de här gula, och inte så fräscha, fläckarna på kudden?

Den absolut vanligaste orsaken är svett, något som alla människor utsöndrar under natten men i olika grad. Svettas man mer så blir det naturligtvis mer svett som sätter sig i kudden.

Andra vanliga anledningar till fläckiga kuddar är att man lägger sig med blött hår, smutsigt hår eller om man inte tvättar av sig sminket innan man går och lägger sig.

Bildkälla: Shutterstock

Så blir du av med fläckarna

Hur blir man då av med fläckarna? Till att börja med så bör man tvätta kuddarna med jämna mellanrum, i alla fall några gånger per år.

Olika kuddar tvättas olika, det enklaste är att följa instruktionerna på kudden. Ett knep för att underlätta är att endast köpa sängkläder, täcken och kuddar som går att tvätta i 60 grader.

Ett annat litet knep är att byta örngott oftare, helst varje vecka men minst varannan vecka. När kuddarna väl ska torktumlas så kan du stoppa tumlaren med jämna mellanrum för att skaka på kudden så att stoppningen håller sig jämn.

Bildkälla: Shutterstock

Kände du till de här knepen? Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!