Gubben frågar sin fru om hon någonsin varit otrogen – hennes svar ger honom en rejäl chock

Det är aldrig kul att ljuga för någon, eller att såra en person – men ibland gör man det ändå för en god orsak. Då är det många gånger lättare för den andra personen att också förlåta.

Det gamla paret Holger och Märta hade varit gifta i över 50 år. En dag när de sitter framför TV:n säger gubben till sin fru:

– Märta, jag måste bara få fråga en sak – under alla dessa år som vi varit gifta, har du någonsin varit otrogen mot mig?

Damen tänker efter en stund och säger sedan:

– Det har jag faktiskt. Tre gånger, men vid alla tillfällena har det varit för en god orsak, menar frun.

Mannen chockades av beskedet och stammade fram:

– Det trodde jag verkligen inte. Men vad menar du med ”en god orsak”?

– Minns du när vi var nygifta och inte hade råd att betala lånet på huset längre? Då åkte jag till bankchefen på kvällen – och dagen efter så var det hela ordnat…

– Ja, det kommer jag ihåg. Nåväl – du såg ju till att vi fick behålla huset, så det kan jag förlåta dig för. Men vilken var den andra gången?

– Minns du när du var sjuk och behövde operera hjärtat, men vi hade inte pengarna för operationen? Kvällen innan åkte och jag besökte chefsläkaren på sjukhuset – och sedan genomförde de din operation utan att kräva en enda krona…

– Ja, det kommer jag ihåg. Men då räddade du ju mitt liv! Så givetvis kan jag förlåta dig för det. Men vilken var då den tredje gången?

– Kommer du ihåg när du ville bli ordförande i golfklubben, men behövde ytterligare 73 röster…?

DELA med dina vänner, så att de också får skratta en stund!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!