Garanterad skrattfest: Birger avslöjar hur man åker skidor – på sågspån

Stefan och Krister är ett välkänt och folkkärt komikerpar som roat svenskarna ända sedan 1981. Genom åren har de gjort otaliga shower och gestaltat karaktärer som fått deras publik att vika sig av skratt. Det är en typ av humor som verkligen går hem i de flesta stugorna!

Deras otroliga framgångssaga startade med att Stefan och Krister var två trubadurer som uppträdde på lite mindre scener. Främst i Halland. De började dock allt mer att ta in humor i sina shower, ofta med bondtema och fokus på landsbygden.

Några år senare skulle de dock slå igenom – och har sedan dess varit ett av Sveriges absolut mest kända och uppskattade komikerpar. Deras buskishumor har verkligen gått hem hos svenskarna – och genom åren har säkerligen miljontals garvat åt deras galenskap.

Stefan och Krister har gjort allt från TV-programmet Full Frys till teaterföreställningarna Campa i klaveret och En mor till salu. De har dessutom släppt ett större antal låtar.

En av de mest kända karaktärerna är nog Birger. En annan är brevbäraren Dag-Otto som varit med i en del uppträdanden, men som spelades av Jojje Jönsson. De flesta huvudrollerna har Stefan & Krister dock spelat på egen hand.

Birger åker skidor

Hur som helst så är det svårt att hålla sig för skratt när man tar del av deras klockrena shower och påhitt. Det kanske inte är en humor för alla, man måste exempelvis tåla lite fräckare skämt, men den absoluta majoriteten drar garanterat på smilbanden.

I den här videon (nedan) testar den berömda och älskande karaktären Birger att åka skidor – på sågspån. Jag kan inte sluta skratta – och över 300 000 har redan garvat åt det här klockrena klippet!

Dela om du också skrattat åt Stefan & Krister!