Gamlingen glömmer vart han ska med tåget – smarta knepet fixar oväntade vändningen

Det är sannerligen inte lätt att bli gammal. Saker som tidigare var hur enkla blir plötsligt svårare och mer komplicerade samtidigt som samhället hela tiden utvecklas åt det modernare hållet.

Det var en gammal herre som var lite smått senil som skulle åka till Torneå med tåg. Resan var lång och han skulle sova på tåget.

Han var känd i byn för att ofta glömma bort vart han skulle och vad saker och ting hette, så hans fru kom på en del metoder för att hjälpa till. Innan han begav sig iväg så gav hans väna fru Agda honom ett tips för att han inte skulle glömma bort vart han skulle.

Agda:
– Gör som så, Yngve, att när konduktören frågar dig vart du ska, titta då nedåt mot dina TÅR, så att du kommer ihåg destinationen Torneå. Glöm inte bort det nu, Yngve.

Gubben hoppade på tåget. Han lade sig för att sova och tänkte att konduktören kommer väl och klipper biljetten snart. På morgonen kom konduktören till slut och frågade honom vart han skulle.

Konduktören:
– Och vart skall ni, min bäste herre?

Yngve funderade en liten stund och böjde sedan huvudet nedåt. Efter att ha tittat ner ett tag så tittade han sedan glatt upp mot konduktören igen och sa:
– Piteå…

DELA om den här gav dig ett skratt!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!