Fräckis: Linn frågar mormor om hur morfar dog – förklaringen får barnbarnet att svimma

Att skratta och ha roligt så ofta man bara kan är bland det viktigaste som finns för att leva ett så långt och lyckligt liv man bara kan.

Självklart måste man ta hand om sig själv och motionera och äta nyttigt emellanåt också. Men om man inte har roligt under tiden känns det som att det inte spelar någon roll hur mycket man tränar eller hur nyttigt man äter.

Självklart är man inte glad hela tiden, det vore omöjligt. Men istället för att gå runt och sura så kan man försöka pigga upp sig själv till att bli glad igen.

En sak som alltid får mig på bra humör, även om jag känner mig ganska vissen, är roliga historier. De är kanske en gnutta barnsliga emellanåt, men likväl får de mig att bubbla av skratt vareviga gång.

Därför tänkte jag bjuda på en rolig historia som jag hittade tidigare idag – mycket nöje!

Linn älskade sin mormor och morfar, men nu hade morfadern sorgligt nog gått bort efter en tids sjukdom.

Mormor helt ensam

Linn var otroligt ledsen. Nu hade hon ingen morfar längre, och dessutom skulle ju hennes älskade mormor vara helt ensam nu utan sin livskompanjon.

Efter begravningen föreslog Linns mamma att Linn ju kunde åka och hälsa på mormor, så att hon inte skulle känna sig så ensam därute i huset.

Sagt och gjort, en vecka senare åkte Linn för att hälsa på mormor.

”Hur dog morfar?”

Mormor blev givetvis överlycklig över att se sitt barnbarn, hon hade suttit helt själv hemma sedan begravningen. Genast dukade mormor fram fika och kaffe.

De satt och pratade om morfar i flera timmar. Till slut frågade Linn:

– Mormor, hur dog morfar egentligen?

Mormor skruvade på sig och sa:

– Det vill jag helst inte säga…

– Men snälla, har inte jag rätt att få veta? insisterade Linn.

Mormor suckade och sa:

– Okej. Han dog när vi hade sex.

– Men.. Är ni inte lite för gamla för att ha sex? frågade Linna.

Mormor suckade djupt igen, sedan förklarade hon:

– Jo det är, eller var, vi ju. Så vi hade bestämt oss för att ta det långsamt, därför lyssnade vi på kyrkklockan. Ding, dong, ding, dong… Det gick i ett lagom tempo. Hade det inte varit för den där jävla glassbilen hade din morfar fortfarande varit i livet!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får sig ett skratt idag!