Fräckis: En blind man söker jobb på en brädgård.

Håll i hatten som jag brukar säga. Här är en fräckis som jag inte hade sett förut och skrattade högt åt när jag läste. Men den är stadigt fräck så ni har blivit varnade.

shutterstock_124946681

En blind man kommer in på en brädgård i den lilla staden och frågar om han kan få tala med förmannen. När förmannen kommer fram säger den blinde:
– Goddag, jag undrar om Ni har något ledigt arbete åt mig?

– Men Ni är ju blind, då kan ni ju inte arbeta åt mig?

– Jodå, säger mannen. Jag kan känna igen vilket trästycke som helst bara genom att lukta på det, och dessutom säga hur stort det är.

Förmannen ser tvivlande ut och säger att det måste han se innan han tror på det, så han hämtar en tvåmeters björk från en brädhög och håller upp under mannens näsa.
– Björk, två meter, säger den blinde direkt.

– Oj,det var inte illa, säger förmannen, hämtar en bit ek 8×8 tum från en annan hög och håller upp framför mannens näsa.

– Ek, 8×8 tum, säger mannen.

Förmannen, som nu är väldigt imponerad tänker att nu ska jag sätta dit honom iallafall, så han ber sin sekreterare komma ned till dem. När hon står där viskar förmannen att hon ska klä av sig och ställa sig framför den blinde. Den blinde luktar noga uppifrån och ned och säger sedan:
– Det här var en svår en, kan du vända på plankan?

Förmannen vänder på sekreteraren och den blinde luktar noga på andra sidan också. Till sist säger han:
– Ja, jag är inte helt säker, men kan det vara en skithusdörr på en räktrålare?

Var inte snål nu, DELA om du skrattade!