Forskarnas slutsats: Kvinnor borde åka på semester med sina bästa vänner oftare – gör underverk för hälsan

De flesta av oss är nöjda med sitt liv. Man har jobbat hårt för att nå dit man vill och man har det bra. Men trots det kan vardagen ibland känns lite grå och tråkig, särskilt nu under vinterhalvåret.

Ibland behöver man helt enkelt bara komma bort litegrann för att slippa alla måsten och ladda batterierna litegrann.

Nu visar även forskning på att en helg iväg med bästa väninnorna är viktigt för att kunna leva ett långt och lyckligt liv, skriver sajten Shareably.

Att ha ett socialt liv utanför jobbet och hemmet är både roligt och nyttigt, enligt Harvards Women health blog som skriver att ett rikt socialt liv är lika viktigt som sömn, bra kost och att vara rökfri.

Lägre stressnivåer

Enligt en studie utförd vid universitet så har forskare sett att personer med många nära relationer beskriver sig som lyckligare samtidigt som de i undersökningar också har färre hälsoproblem och till och med lever längre.

Att inte känna ett nära band till människor ökar nivåerna av negativ stress i kroppen, vilket kan leda till fler sjukdomar.

Enligt studien så ökar även nivåerna av oxytocin i kroppen när vi umgås med våra vänner. Oxytocin är ett ämne som minskar känslor som oro, stress och ångest i kroppen.

Ju med oxytocin vi har i kroppen, desto mer generösa, vänskapliga och glada blir vi – vilket gör socialt umgänge till en positiv cykel för både kropp och själ.

– Att ha nära vänner gör underverk för oss människor, så investera tid i de relationer som gör dig lycklig, säger psykologen William Chpopik till Shareably.

Tjejsemester rekommenderas

Åker man på semester med familjen så blir det mycket ansvar och måsten trots att det är semester, därför rekommenderar Dr. Mehmet Oz att resa med sina vänninor istället.

Enligt tidningen Forbes så är kvinnor som reser tillsammans med sina väninnor mer avslappnade, piggare och har lyckligare kärleksrelationer.

Resultaten i studier har visat att även män som umgås och reser med sina killkompisar mår bättre överlag, men skillnaden var högre hos kvinnor.

Så det är dags att ringa upp tjejkompisarna och börja planera in en härlig helg tillsammans!

Tryck nu på DELA-knappen så att fler får den här viktiga informationen!