Förbjuden gåta: Kan du klura ut rätt svar utan att rodna?

På tv och i tidningar av idag ser man hela tiden olika typer av tips för att hålla sin kropp i bra form. Det är övningar av allehanda slag man kan utföra hemma nu när det råder restriktioner.

Självfallet är det bra att hålla igång kroppen med styrke- och konditionsträning, det måste man för att hålla sig pigg och fräsch.

Men vad som ofta glöms bort är att hjärnan också behöver motion.

Hjärnan är, precis som resten av kroppen, i behov av stimulans för att må bra. I en tid där tekniken hjälper oss med mycket av vårt tänkande så är det extra viktigt att gnugga geniknölarna med jämna mellanrum.

Efter att ha löst en kluring eller två känner man ofta att man har lättare att koncentrera sig och man tänker dessutom lite klarare. Därför kommer här nedanför en liten kluring – av det barnförbjudna slaget.

Hjärngympa kan komma i många former, och det spelar inte så stor roll om man ägnar sig åt mattekluringar, korsord, sudoku eller gamla gåtor.

Gnugga geniknölarna

Huvudsaken är att man får anstränga hjärnkontoret litegrann då och då. När man ställs inför en kluring så aktiveras ju dessutom ens inre tävlingsmänniska.

Man taggar liksom till, speciellt om man blivit utmanad av en kompis vilket är väldigt populärt på nätet – man skickar runt olika kluriga utmaningar till varandra.

Nu är frågan om du vågar ta dig an den här snuskiga gåtan.

Barnförbjuden gåta

Gåtan är av det klassiska slaget, där man måste klura litegrann och försöka tänka utanför den berömda boxen för att kunna klara den.

Samtidigt har den ett lite barnförbjuden framtoning, vilket gör det hela lite mer spännande. Gåtan kommer här nedanför i en bild.

Är du beredd? Här kommer bilden.

Bild: Newsner

”Ibland tar du mig i din mun. När du stoppar in mig är jag hård men när du tar ut mig är jag mjuk. Vad är jag?”

Ja, vad kan det vara? Låt nu inte fantasin skena iväg allt för mycket åt det snuskiga hållet, utan försök tänk på vad svaret kan vara.

Här nedanför avslöjar vi svaret.

Här är svaret

Kom du på rätt svar? Om inte så avslöjar vi det under bilden här nedanför.

Bild: Pixabay

Rätt svar är: tuggummi.

Tänkte du på något annat, barnförbjudet som man kan stoppa i munnen? Isåfall är du nog allt en liten snuskhummer!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!