Flygbolag struntar i killens klagomål – men hans klockrena revansch får nätet att jubla

Alla som rest en del i sitt liv kan nog relatera till att det är lite jobbigt, obekvämt och ibland också äckligt i flygplansmiljö. Framför allt maten ombord brukar sällan vara en succé.

Huruvida den här historien är helt sann eller inte vet jag faktiskt inte. Det låter nästan för bra för att vara sant, men den gav i alla fall mig en tankeställare.

Nåväl. För en tid sedan ska en man efter ett antal flygningar på kort tid med samma bolag ha blivit rejält trött på – vad han ansåg vara – den usla flygplansmaten. Han ansåg att för priset man betalade så borde man få äta sig mätt och nöjd. Efter att ha kontaktat företaget och krävt kompensation fick han dessutom bara otrevliga svar och raka nej.

Då mannen ansåg att bolaget mer eller mindre stal pengar från honom tänkte han till – och kom på ett klockrent knep för att ge tillbaka.

En dag bokade han en biljett i första klass mellan Stockholm och New York. Den ska ha gått på över 15 000 kronor, men direkt efter köpet valde han att boka om biljetten för att i stället resa en vecka senare. Det gick givetvis helt okej för bolaget.

Bildkälla: Shutterstock

Mannen bodde alldeles intill flygplatsen och dök upp i god tid när det väl var dags att flyga till New York. I flera timmar satt han i den loge med gratis mat och dryck för de med biljett i första klass, men när han var proppmätt och nöjd valde han åter igen att boka om biljetten en vecka framåt. Så länge man valde att boka om biljetten i hyfsat god tid före avgång behövde man med förstaklass-biljett inte betala någon avgift.

På det här spåret fortsatte mannen vecka efter vecka. Han dök upp, åt och drack gratis, för att sedan boka om sin biljett.

Ett år efter att han köpt biljetten valde han att avboka den till en kostnad av ungefär 3 000 kronor, men de 15 000 som han legat ute med fick han givetvis tillbaka.

Mannen hade alltså ätit och druckit gratis i en trevlig miljö i över ett år – för 3 000 kronor. Snacka om kap – och sannolikt var han mer än nöjd över revanschen han fick på flygbolaget.

Den här historien har florerat på nätet ett tag, i lite olika tappningar – men så fort jag kommit över den så är det enbart jubel och hejarop bland kommentarer och reaktioner. Inte så konstigt, det är ju supersmart!

Snåla inte nu, DELA om du också gillade den här mannens knep!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!