Flicka ber irriterad pappa om 50 kr – men när det avslöjas varför blir han helt mållös

Familjen är det viktigaste som finns. Det tycker nog de allra flesta av oss. Det gäller verkligen att ibland stanna upp och uppskatta det man har och att njuta av det fina sällskap som finns i ens liv.

Den här mysiga historien är ett bra exempel på att det gäller att värna om familjen – och även om berättelsen kanske inte hänt på riktigt så tycker jag den är otroligt fin och den gav i alla fall mig en viktig tankeställare! Barn är klokare än man tror!

En pappa kommer hem sent från jobbet, trött och irriterad, när hans 5-åriga dotter väntar på honom vid dörren.

Dottern: Pappa får jag fråga dig en sak? 

Pappan: Ja, vad är det? 

Dottern: Pappa, vad tjänar du i timmen? 

Pappan: Det har du inte med att göra, varför frågar du sånt? svarade pappan argt. 

Dottern: Jag vill bara veta, berätta vad du tjänar i timmen! 

Pappan: Om du absolut vill veta så tjänar jag 100 kronor i timmen.

”Ohhhh”, säger dottern och ser ledsen ut. Hon funderar en stund och frågar sedan: Kan jag få 50 kr? 

Pappan svarar förbannat: Om enda anledningen till att du frågar att du ska få låna pengar för att köpa någon fånig leksak eller någon annat skit så kan du gå och lägga dig med detsamma i ditt rum! Tänk på varför du håller på att bli så egoistisk, jag arbetar hårt varje dag för att tjäna pengar, så uppför du dig så barnsligt!

Den lilla flickan gick till sitt rum och stängde dörren. Mannen satte sig ner och blev ännu argare över dotterns fråga. 

”Hur kan hon ställa sådana frågor för att få pengar?”, tänkte han.

Efter cirka en timme hade pappan fallit till ro och började tänka. ”Kanske var de något som hon verkligen behövde de 50 kronorna till”, för flickan bad väldigt sällan om pengar.

Han gick till dotterns rum och öppnade dörren.

”Sover du, min dotter?” frågade han. 

Flickan: Nej pappa, jag är vaken. 

Pappan: Jag har tänk, kanske var jag lite hård mot dig förut, det har varit en lång dag och jag lät min frustration gå ut över dig. Här har du de 50 kronor du frågade om! 

Flickan satte sig upp och log: ”Åååhh, tack pappa!”, så lyfte hon sin kudde och tog fram några skrynkliga pengar. 

Pappan såg att flickan redan hade pengar och började bli arg igen. ”Varför ville du ha mer pengar när du redan har?!” frågade pappan.

Den lilla flickan började räkna sina pengar. Snart tittade hon upp på sin pappa: ”För jag inte hade tillräckligt, men nu har jag!”

”Pappa, jag har 100 kr, så nu kan jag köpa en timme av din tid”, sa flickan och räckte pengarna till pappan.

”Var snäll och kom hem tidigt i morgon, jag vill gärna äta middag med dig!”

Pappan blev förkrossad. Han la sina armar runt sin lilla dotter och bad henne att förlåta honom.

Det här är bara en påminnelse till alla er som arbetar så hårt i livet. Vi bör inte låta tiden glida genom våra fingrar utan att ha tillbringat tid med de som verkligen betyder något för oss, de tätt inpå våra hjärtan. Det här är ju ingen direkt rolig historia, utan mer viktig, så kände att jag ville dela den med er ändå!

Om vi dör i morgon kan firman vi jobbar för lätt ersätta oss inom några få dagar. Men familj och vänner som vi lämnar kommer känna tomheten och förlusten resten av deras liv! Dela nu för att sprida det här viktiga budskapet!