Festgänget skulle dyka med delfiner – gick på fel båt och hamnade i Syrien.

Vad vill man göra när man är bakfull? Jo, ligga i sängen och äta skräpmat. Vad vill man inte göra när man är bakfull? Jobba och åka till Syrien.

Det låter säkert löjligt att just åka till Syrien finns på listan vad man inte vill göra när man är bakfull men det var precis det som hände med tre killar från Essex i England.

Alex McCormick och hans två vänner, James Wallman och Lewis Ellis, säsongs jobbar just nu på den ökända party staden Aiya Napa.

För tre dagar sedan hade killarna en ledig dag från jobbet och bestämde sig för att dra på en båttur för att se delfiner och dyka, trots att killarna hade en bakfylla från helvetet. Men när killarna kom till hamnen insåg Alex att de förbokade biljetterna för turen låg kvar hemma i deras lägenhet.

Och i deras dimma från alkoholen från kvällen innan och att ”vara generellt dumma”, bestämde sig killarna för att hoppa på en annan båt för att det verkade vara en ”bra idé i stunden”.

Men, det var ingen bra idé. Det var hemskt, förfärligt, katastrofal idé baserat på deras historia.

Alex, som jobbar inom mäklarbranschen när han är hemma, berättade för TheLADbible:

– Vi försökte prata med männen på båten men det fanns bara en person som kunde väldigt lite engelska och försökte översätta för oss. Vi sa att vi kände ägaren för båten och att han hade sagt att vi kunde åka med. Efter en konversation fram och tillbaka lät dem oss gå på. Men när båten väl började röra sig tänkte vi: Nu då?”

aiya napa 3333

Snart var Cypern bara ett prick i horisonten och det var vid denna tidpunkt vi började få panik och försökte förklara för männen på båten att vi var på fel båt och att dem måste vända och åka tillbaka. Männen på båten började bli riktigt arga, skrek på oss och mannen som kunde översätta för oss vid hamnen var inte kvar på båten. Vi hade absolut ingen chans att få reda på hur läget var.

– Två oss skulle jobba samma kväll, så vi försökte ringa cheferna och försöka få oss ur den röra men ingen av oss hade signal på telefonerna och vi hade bara 15 euro tillsammans.

Efter många misslyckade samtal, berättar Alex att han och hans vänner tillslut bestämde sig för att ”acceptera ödet” och efter en nio timmar lång resa kunde de se land igen.

– Vi hamnade till slut på något ställe som hette Tartus eller något (en stad i medelhavskusten i västra Syrien) och bokstavligt talat hade vi ingen aning var denna plats låg. Vi antog att vi var i Turkiet eller Grekland.

De kom till en hamn som var mycket större än den killarna hade lämnat i Cypern och där var kryllade det av militärer från Ryssland.

Killarna var tvungna att stanna på båten en stund tills den ryska militären plockade ur killarna, ur båten i skift. Sedan tog de killarna till den ryska basen och förhörde dem om deras planer.
Saker såg inte lovande ut.

aiya napa wrong

Under denna resa på den hemska båten så använde killarna den populära appen Snapchat för att lägga upp bilder på deras resa så fort telefonerna fungerade igen.

Det var en polis som hittade deras löjliga historia underhållande och tog en bild av dom på hans telefon. Han hade sett deras bilder på snapchat och övertalade sina kolleger hur läget låg till.

– Vi förklarade allting i detalj, och polisen tyckte det var roligt och tog en bild av oss på hans telefon och förklarade att de kunde komma med en båt tillbaka till Cypern tidigt nästa dag.

– Så vi stannade där på militärbasen och de såg efter oss tills vår båt tillbaka kom.

Alex berättar att de blev uppkopplade på Wi-Fi, åt bra mat och såg fick se sig omkring i stan och att en av killarna fick ett par solglasögon som en souvenir.
– Det var de som hände.

Aiya napa wrong 2

Alex bestämde sig också för att ringa sin mamma och låta henne veta vad som hade hänt och hon (helt förståeligt) började skrika och gråta i telefon.

– Vi kom tillbaka till Aiya Napa ungefär 14.30 på eftermiddagen och vi har inte slutat få uppmärksamhet sedan dess. Alla som jobbar här pratar om det.

Men Alex erkänner att denna resa var lite för mycket för honom och att han nu vill åka hem.

– Jag vill åka hem nu, jag har fått nog”

Efter att historien har publicerats runt om på internet pågår nu en diskussion om denna historia är sann eller inte.

DELA gärna om du gillade killarnas sjuka bakfylla!

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!