Familjen badar i poolen, men då dyker en oväntad gäst upp

Är man är riktigt, riktigt törstig så kan man nästan göra vad som helst för en slurk vatten. Det känner vi nog alla igen. Det är givetvis extra njutbart när det är varmt och man behöver något svalkande.

Många gillar att gå till zoo och titta på exotiska djur, men ska jag vara helt ärlig tycker jag det känns mer naturligt att man på ett fridfullt sätt besöker dem i deras naturliga miljö. Då dikterar de ändå villkoren, samtidigt som man kan få visst utbyte mellan djur och människa.

I nordöstra Botswana ligger en stor campingplats och bungalow-oas som heter Elephant Sands. Precis utanför finns ett vattenhål dit elefanter kommer för att dricka – och då kan man få se dem på bara tiotals meters avstånd. De som håller i det hela kräver dock att man respekterar elefanterna och de har bland annat jobbat för att motverka tjuvjakt.

Vill djuren runt vattenhålet, så får de alltså vara för sig själva.

Men ibland hamnar vi alla på små avvägar. Man kan ju lätt bli lite vimsig när man är rejält törstig. Den här videon, som setts av över 11 miljoner, är filmad av anställda på Elephant Sands.

Fredlig elefant

Det är en familj som ligger och badar i campingens pool när en oväntad gäst kommer på besök. Jätteelefanten är dock inte där för att ställa till med några bekymmer. Han går fram till poolen, tar några slurkar vatten och lunkar sedan iväg.

Besökarna i poolen är sannolikt först skräckslagna, men ganska snart märker man att elefanten verkar snäll. Visst är det underbart när människor och djur kan dela på resurserna?

Jag kan inte låta bli att le brett när jag ser det här!

Dela om du också fascinerades av det här klippet!