Experten varnar alla kvinnor: Sluta rengöra vaginan med dammsugaren

Är det något som är viktigt så är det intimhygien och nog försöker alla se till så att vi är rena ”därnere”. Det gäller ju att känna sig fräsch och att vara presentabel om man skulle hamna i säng med en annan person.

De flesta av oss använder vanliga, säkra och enkla produkter för de här ändamålen. Inget som sticker ut från mängden eller som är direkt riskfyllt, men det finns tyvärr människor som av olika anledningar tar till obegripliga metoder för att få till önskad effekt i de nedre regionerna.

En del kvinnor använder till exempel dammsugare för att rengöra vaginan i samband med sin menstruation, uppger en sjuksköterska – som dessutom stark avråder från den här aktiviteten.

För en tid sedan skrev vi om en läkare som varnade kvinnor för att inte svalka sig med isglass i vaginan under värmeböljan, men tidigare i somras kom alltså även liknande varningar.

Uppsöka sjukhus

Det är sajten IFL Science som rapporterar om en sjuksköterska som på sociala medier tagit upp den mycket märkliga företeelsen.

Hon hävdar att flera patienter kommit in till sjukhuset efter att de försökt snabba på sina menstruationscykler – genom att använda en dammsugare.

Bild: Shutterstock

Man har velat rengöra och få bort mensblodet genom att med det populära städredskapet suga ut det oönskade innehållet ur vaginan.

Sjuksköterskan, som på Twitter kallar sig OdesseyT99, skriver:

Kvinnor … snälla sluta använd er dammsugare för att förkorta er menstruation. Det kommer sluta med att ni suger ut betydligt mer än bara blod. Det finns två fall av det här bara den här veckan och båda kvinnorna behövde läggas in. Sluta bara!

Stor uppmärksamhet

Inlägget skapade vilda diskussioner och fick stor uppmärksamhet. Sjuksköterskan fortsätter:

De använde slangen för att suga ut sin menstruation i förhoppningen om att få den att ta slut snabbare. Jag vet inte om det var Eureka, Dyson, Hoover eller något Walmart-märkte, men ja … en riktig dammsugare!

Bild: Shutterstock

Viktiga varningen

Hon skickar med en viktig varning:

Dagens dammsugare är väldigt kraftfulla. De kan suga ut betydligt mer än bara blod! Din menstruation har ett kontinuerligt flöde som din kropp, för alla syften och ändamål, kan hantera av sig själv. En dammsugare ökar på det flödet 1 000 gånger, vilket din kropp inte klarar av – och det kan få dig att hamna i chock.

Bild: Shutterstock

Många människor verkar oförstående till varför man skulle försöka med sådant här för att rengöra sig, eller snabba på menstruationscykeln.

Det verkar ju dock som att en varning är nödvändig – och vi får hoppas att kvinnor slutar med det här omedelbart.

Tryck nu på DELA-knappen för hjälpa till att sprida den här viktiga varningen!