Egenföretagaren anmäler mobbning på arbetsplatsen – från sin katt

Katter är kända för att vara gosiga och härliga sällskapsdjur. Det är lätt att bli fäst vid den där lilla mysiga hårbollen och de har ofta roliga upptåg för sig.

Trots att katter oftast är underbara att ha att göra med så rapporterar nu webbtidningen TheDailyMash om en kvinna vid namn Eleanor Shaw som för en tid sedan bestämde sig för att bli egenföretagare och att jobba hemifrån.

Vad hon inte hade räknat med var att hennes katt, 7-årige Tigger, starkt skulle motsätta sig det här beslutet. När han märkte att matte börjat stanna hemma i stället för att gå iväg till en annan arbetsplats varje dag bestämde sig katten för att försöka ställa allt tillrätta igen.

Tigger försökte då, enligt sajten, med en form av mobbning för att få Eleanor Shaw att åter lämna honom ensam om dagarna.
– Det började oskyldigt genom att han hoppade upp i mitt knä samtidigt som jag satt och jobbade, eller att han gjorde konstiga ljud och fick mig att skratta – men sedan skulle det hela eskalera, berättar Shaw.

Tigger började systematiskt gå över tangentbordet, han välte saker i köket – och kunde i timmar sitta och glo rakt på Eleanor, som då blev mycket distraherad.
– Han fick fler katter från grannskapet involverade också. En eftermiddag satt de, tre stycken, utanför fönstret och bara stirrade på mig. Det var omöjligt att fokusera, säger hon.

Tre dagar i veckan går hon nu till ett kafé för att jobba.
– Jag tänker inte bli mobbad i mitt eget hem – av en katt, men jag tycker om att vara bland folk och atmosfären på fiket är härligt.

Huruvida den här historien är sann eller inte råder det delade meningar om. Sedan är mobbning aldrig någonsin nått bra, men det här är ju så knäppt att det bara går att le åt galenskapen.

DELA om du också tycker att det här var helknasigt!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!