Det hörs ett misstänkt pruttljud från Lasse Berghagen – hans bortförklaring är guld!

Lasse Berghagen har många strängar på sin lyra. Han är kanske mest känt som allsångsledare för en del av befolkningen men han är också både begåvad skådis och musiker.

Teddybjörnen Fredriksson-sångaren har hunnit fylla 72 i år men är fortfarande ute och spelar ofta i landet.

Han hav ut sin första skiva 1965 och fyra år senare skrev han låten om nallen som han mest kommit att förknippas med. Han har också haft många åtar på svensktoppen genom åren, ”En enkel sång om frihet”, ”Hålligång i skogen” och ”Du som vandrar genom livet”. I slutet 1960-talet samarbetade han ofta med Benny Andersson, tillsammans skrev de låtar som ”Hej clown” och ”Sagan om lilla Sofie”.

Lasse är lite som som en stor och snäll teddybjörn själv faktiskt. Inte minst med tanke på att han är nästan 2 meter lång och har snälla sympatiska ögon.

Kanske är det därför jag tycker att en av de roller som Lasse gör allra bäst är som den osympatiske rektorn i Bert – den siste oskulden från 1995. Den ligger så långt ifrån vem han är i verkligheten men han lyckas ändå göra den så rolig.

Här under är en av mina favoritscener. Det kommer ett ”misstänkt ljud” från Lasse och han skyller på soffan. Det är otroligt att han lyckas hålla masken! Och sättet han äter banan på!

Gilla och dela för att hylla Lasse Berghagen

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!