Den otäcka mannen vill muta prästen inför begravningen. Hans kontring? Guld!

Det var två riktigt otäcka bröder från Göteborg. De var båda rika och använde sina pengar för att dölja sitt otäcka sätt för allmänheten. Men trots det gick de i kyrkan varje söndag och utåt sett verkade de vara perfekta samhällsmedborgare.

Men när den tidigare pastorn i församlingen pensionerade sig och en ny pastor tog över församlingen förändrades allt. Den nya pastorn kunde se rakt igenom bröderna och dessutom var han mycket populär.

Kyrkans medlemsantal växte för varje predikan pastorn gjorde och en kampanj för att samla in pengar så de kunde bygga ut kyrkan för att inrymma alla de nya medlemmarna hade påbörjats.

Då plötsligt gick en av de otäcka bröderna och dog. Dagen före begravningen sökte den kvarvarande brodern upp den nya pastorn och erbjöd honom nog med pengar för att kunna färdigställa renoveringen av kyrkan, han hade bara ett krav: Pastorn var tvungen att säga att hans bror hade varit ett helgon under begravningen.

Nästa dag på begravningen skrädde inte pastorn orden. ”Han var en ond man,” sa pastorn. ”Han var otrogen mot sin fru och slog sina barn.” Pastorn fortsatte att räkna upp hemskheter brodern hade gjort tills han tillslut avslutade med att säga, ”… men jämfört med hans bror var han ett helgon.”

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!