Den lilla flickan kan förutspå vem som ska dö. När hon säger sin egen pappa så avslöjas en stor hemlighet.

En pappa nattade sin tre-åriga dotter. Han läste en saga för henne och innan han släckte lampan lyssnade han på sin dotters aftonbön.

”Gud välsigne mamma, gud välsigne pappa, gud välsigne mormor och hej då morfar. Amen.”

När hon var klar frågade pappan varför hon hade sagt hejdå till morfar?

”Jag vet inte pappa, det kändes bara som det rätta att göra,” svarade den lilla flickan.

Nästa dag vid frukosten fick familjen ett telefonsamtal som berättade att morfar hade dött under natten. Mannen tänkte inte så mycket på det hela mer än att det var en underlig slump.

Ett par månader senare nattade pappan sin dotter igen och lyssnade på hennes aftonbön. Den här gång sa flickan, ”Gud välsigne mamma, gud välsigne pappa och hejdå mormor. Amen.”

Nästa dag nåddes familjen nyheten att mormodern hade gått bort under natten.

”Det var som fan,” tänkte pappan. ”Den där ungen har kontakt med den andra sidan.”

Ett par veckor senare när flickan gick och lade sig hörde pappan henne säga, ”Gud välsigne mamma och hejdå pappa. Amen.”

Pappan fick en chock. Han kunde inte sova på hela natten och gick till kontoret i grynen. Han var nervös hela dagen och tittade ideligen på klockan.

Han tänkte att om han klarade sig till midnatt så skulle han klara sig. Av någon anledning kände han sig säker på kontoret så istället för att gå hem så stannade han där och drack kaffe och tittade på klockan. Vid minsta lilla ljud så hoppade han till.

Tillslut slog klockan midnatt. Utmattad men lättad åkte mannen hem till sin familj.

När han kom hem frågade hans fru, ”Hur är det med dig älskling, jag har aldrig varit med om att du har jobbat så här sent förut?”

Mannen svarade, ”Jag vill inte prata om det. Jag har precis haft den värsta dagen i mitt liv.”

”Tror du att du har haft en dålig dag?” svarade frun. ”Du kommer inte att tro vad som hände mig. I morse så dog min chef mitt under morgonmötet.”

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!