De 3 kvinnorna har varit hemmafruar hela sina liv – se nu deras oväntade succé som hyllas av tusentals

Det är lätt att på ålderns höst dra sig för att resa och att vara iväg från sitt hem. Många gånger går tryggheten först, vilket kan leda till att man går miste om många härliga upplevelser.

De flesta av oss lever nog med tanken att det främst är i ungdomen som man reser runt och ser nya platser – och att man som äldre mer tycker om att stanna hemma och ta det lugnt. Några som brutit den normen är de indiska hemmafruarna Neeru Gandhi, 60, Monicka Chanana, 51, Sarita Manocha, 62 och Pratibha Sabharwal, 61.

Bildkälla: Facebook

De inledde sin första resa i mars förra året – och har sedan dess skapat både en Facebook-sida och en blogg där man kan följa deras äventyr. Den första trippen, som varade 29 dagar, tog dem mellan Delhi och Rameshwaram – ett avstånd på 440 mil.

De stötte på många problem på vägen, men löste det mesta på egen hand – som att reparera en krånglande bil eller att byta punkterade däck på densamma.

Bildkälla: Facebook

Den 6 mars i år startade de en ny resa. Nu mot Rajasthan och Gujarat. Den här gången följde inte Sarita Manocha med, utan nu är krutdamerna ”bara” tre.

Bildkälla: Facebook

Jag tycker det är helt underbart att de här damerna trotsar normen och i stället gör vad de vill och känner för. Dessutom häftigt att de fortfarande strävar efter att utvecklas och att hitta nya saker att brinna för.

Sådana här historier tror jag verkligen kan inspirera andra att våga göra liknande saker.

Bildkälla: Facebook

DELA om du tyckte om de här kvinnornas initiativ!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!