Därför borde du torka av din pizza med papper innan du äter den.

Har du sett någon dutta med en servetten på sin pizza för att få bort det värsta av fettet/oljan? Om inte så kommer du snart att göra det. Eller så är risken stor att du själv börjar göra det efter att du läst det här.

Tidningen Labdoor Magazin, bestämde sig nämligen för att undersöka om duttekniken, som vissa hälsofreaks har använd sig av ett tag nu, verkligen fungerar. Labdoor räknade ut hur mycket kalorier man sparar över tid genom att göra det och resultatet blev något av en chock – det fungerar verkligen!

Enligt en infografik från tidningen sparar du 4,5 gram fett eller 40,5 kalorier från fett genom att dutta pizzan. Och om du äter lika mycket pizza som en genomsnittlig amerikan – ungefär 11 kilo om året – så kan du spara hela 6611,2 kalorier genom att dutta. Vilket motsvarar ungefär 20 pizza slices om året och rent teoretiskt sett kan det innebära att du slipper gå upp nästan 2 kilo.

Här är uträkningen:

Pizza

Nyheten har slagit ner om en bomb i USA. Här är några överlyckliga New Yorkare som visar hur det ska gå till.

Men personligen tänker jag mindre på de 2 kilon jag sparar och mer på de 20 extra pizza slices jag kan äta!  Och om jag duttar dem kan jag äta minst fyra till. Det är en fantastisk glädjepizzakarusell! Länge leve dutten!

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!