Claus tog med IKEA-pallen in i duschen – nu skrattar tusentals åt pinsamma incidenten

Ibland går saker och ting inte riktigt som man hade tänkt sig – och då finns det två vägar att gå. Antingen grämer man ner sig och våndas över problemet, eller så bjuder man på sig själv och skrattar åt det dråpliga i situationen.

När Claus Jørstad råkade ut för en pinsam incident i duschen med sin nyinköpta IKEA-pall bestämde han sig för att göra det sistnämnda – och delade i höstas med sig av händelsen i ett utförligt Facebook-inlägg.

Vad han inte visste var att berättelsen skulle bli en sällan skådad internetsuccé.

Eftersom norrmannen Claus Jørstad har ett dåligt knä så tänkte han att det vore en god idé att fixa en pall att sitta på i duschen.

Efter att ha provsuttit med kläderna på i butiken föll valet på IKEA-varianten ”Marius” som verkade passa bra för ändamålet eftersom den var gjord av stål och plast samtidigt som den var bekväm att sitta på.

Men Claus hade inte riktigt tänkt på en detalj. Pallen hade åtta små hål – något som snart visade sig skapa ett mindre angenämt problem. I ett inlägg på IKEA:s norska Facebook-sida berättar han om incidenten:

”Väl hemma placerade jag möblemanget i duschen och skuttade in. Utan kläder den här gången. Jag satte ner rumpan lugnt på stolen och satt där medan jag tvålade in min kropp. Inklusive skepparen och hans två matroser. Som ni förstår är skepparen kapten där nere och matroserna är de två nötterna som dinglar, men eftersom ni är svenskar och jag vet att ni i Sverige inte är så förtjusta i direkta beskrivningar av kroppens befruktningsapparat så kallar jag dem därför för skeppare och matroser”.

Bildkälla: Claus Jørstad (Facebook)

”Så, när det blir halt på däck, och kaptenen med besättning blir yra av skummet, ja då börjar de halka omkring som fulla sjömän!”, skriver Claus och fortsätter:

”Då hände något. En matros halkade obemärkt iväg och såg sin chans att glida ner i ena hålet på pallen. Jag märkte det inte först, och som man vet brukar saker och ting utvidga sig i värmen. Och när en matros blir kokhet, ja då utvidgar han sig också extra mycket. Det här märkte jag inte förrän jag skulle resa mig upp, då jag noterade att pallen hängde fast i rumpan och dinglade där, och jag kände hur en obehaglig smärta slog ned som en blixt i mig. Den jäkla odugliga matrosen satt fast i hålet!”

”Så där satt jag. Och satt. Och spekulerade och funderade och klurade. Jag kunde inte putta upp matrosen, och jag var inte säker på om jag klarade att trycka loss honom. Så jag satt där och funderade lite till”, skriver Claus.

Men medan han satt där och klurade för fullt så började saker snart att lösa sig per automatik.

”Jag satt där så länge att varmvattnet tog slut – och som man vet så blir det kallt när varmvattnet tar slut. Fruktansvärt kallt”, berättar han och fortsätter:

”Eftersom jag började frysa så tänkte jag att jag i alla fall skulle försöka hålla värmen medan jag funderade och tänkte, så jag försökte försiktigt att sträcka mig efter hårfönen… Och gissa vad som hände då?! Kölden hade ju faktiskt fått den där uppblåsta matrosen att krympa igen, så med ett plopp var jag en fri man igen!”

Bildkälla: Claus Jørstad (Facebook)

Sedan avslutar Claus:

”Så nu har jag en fråga till er: finns den här pallen i gult?”

Den uppriktiga berättelsen fick, kanske inte helt oväntat, snart folk att vika sig av skratt – och bara på en dag nådde inlägget 25 000 gilla-markeringar och över 12 000 delningar. IKEA själva var inte sena med att slänga ihop ett fyndigt svar i kommentarsfältet:

”Hej, Claus. Det var tråkigt att höra att manskapet råkade i knipa och att det nästan blev ett fall för räddningstjänsten. Vi rekommenderar att du plockar ut pallen från duschen och använder den till att sätta en fin blomma på, eller att du sätter på den en riktig uniform och i riktig miljö. Skulle du välja att behålla den i duschen så får du se till att klä dig rätt till nästa sjöutflykt. Här kan vi bland annat rekommendera en sydväst. När det gäller din fråga så finns Marius-pallen bara i rött, svart eller vitt. Ha en fortsatt bra dag”, skriver IKEA.

Jag tycker det här är ett underbart exempel på när en person verkligen kan bjuda på sig själv!

DELA gärna vidare om du också fick dig ett gott skratt åt den lätt pinsamma incidenten!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!