Blinde killen kan dofta sig till alla träslag – men när han luktar på tjejen avslöjas det ofattbara

Många människor har egenskaper och saker som de är otroligt skickliga på. När man väl då får självförtroende inom sitt specifika område kan det bli väldigt fel om man aldrig vil ge sig. Det är den här historien ett kul exempel på.

En blind man kommer in på en brädgård i den lilla staden och frågar om han kan få tala med den som är förman för stället. När denne kommer fram säger den blinde:
– Goddag, jag undrar om ni har något ledigt arbete åt mig?
– Men ni är ju blind, då kan ni ju inte arbeta åt mig?
– Jodå, säger killen. Jag kan känna igen vilket trästycke som helst bara genom att lukta på det – och dessutom säga hur stort det är.

Förmannen ser tvivlande ut och säger att det måste han se innan han tror på det, så han hämtar en tvåmeters björk från en brädhög och håller upp under killens näsa.
– Björk, två meter, säger den blinde direkt.
– Oj! Det var inte illa, medger förmannen och hämtar en bit ek, 8×8 tum, från en annan hög och håller upp framför mannens näsa.
– Ek, 8×8 tum, säger mannen.

Förmannen, som nu är väldigt imponerad, tänker att ”nu ska jag sätta dit honom i alla fall”, så han ber sin kvinnliga sekreterare komma ned till dem. När hon står där viskar förmannen att hon skall klä av sig och ställa sig framför killen. Den blinde luktar noga uppifrån och ned och säger sedan:
– Det här var en svår en, kan du vända på plankan?

Förmannen vänder på sekreteraren och den blinde luktar noga på andra sidan också. Till sist säger han:
– Ja, jag är inte helt säker, men kan det vara en skithusdörr på en räktrålare?

BONUS: En till rolig historia!

Snåla inte nu, DELA om du också skrattade!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!