Birger från Stefan & Krister drar fräckis om stockholmare – jag skrattar så att tårarna rinner

Stefan och Krister har fått svenskarna att skratta i flera decennier. De står för en lite fräckare humor som ofta balanserar på vad som är okej att skämta om och inte. Men de flesta har svårt att hålla sig för skratt när de drar igång.

Birger är en av deras mest populära karaktärer – och det här klassiska klippet (lite längre ner) med honom är nog min favorit!

Stefan och Krister började som trubadurer. Men i musiken började man snart att ta in humor – och det gjorde dem än mer populära. Man skämtade mest om landsbygden, gärna på ett lite fräckare sätt. Snart var man dessutom en av Sveriges mest välkända komikerduo.

Genom åren har man legat bakom klockrena teaterföreställningar som En mor till salu och Campa i klaveret, men även TV-serier som Full Frys. Det har även blivit en och annan låt, men mest kända är de helt klart för sin buskishumor!

Vansinnigt roligt

Den kanske mest populära karaktären de skapat är Birger. Han är inte rädd för vad andra ska tycka, utan släpper oftast loss fullständigt. Skämten handlar om både det ena och det andra, men vad som är gemensamt för det allra mesta är att det blir vansinnigt roligt.

Det här klippet (nedan) är från showen Full Fräs. Birger kommer ut och ställer sig själv framför publiken – och då blir det en riktig skrattfest.

Han drar bland annat en fräckis om stockholmare som får publiken att vika sig av skratt – och jag kan inte heller sitta tyst bakom datorskärmen!

Dela gärna om du också skrattat åt Stefan och Krister!