Begagnade jättedildon såldes för 32 000 kronor – skapade totalkaos på auktionen

Vi värdesätter alla olika saker i livet. Vissa tycker om att lägga pengar på upplevelser, medan andra är mer inriktade på mer materiella ting. Det som dock är gemensamt för de flesta är att man vill försöka uppnå någon form av njutning.

Jag känner många som tycker om att lägga sina besparingar på fina restauranger där en varmrätt kostar nästan lika mycket som en enkelbiljett med flyg till London. Själv anser jag att det är lite knäppt att lägga så mycket pengar på en sak som mat.

Vi tycker alla om olika typer av upplevelser och det finns sannerligen många olika sätt för att spendera pengar. Medan vissa njuter av upplevelser väljer andra att lägga krut på mer materiella ting som bilar eller klockor.

Något av det galnaste – och kanske också roligaste – som jag hört att någon valt att lägga en otrolig summa pengar på rapporterades det nyligen om från Irland.

På en auktion såldes en sexleksak, närmare bestämt en jätte-dildo, från 1840. Den är alltså drygt 180 år gammal och ska från början ha varit en gåva från en högt uppsatt man till sin hustru.

Dildon, som tros komma från Kina, blev en jättesuccé på auktionen. Det kom in över 100 bud från 40 olika länder – och slutligen såldes den till en rik amerikansk samlare som vann en intensiv budgivning mot ett erotikmuseum från Los Angeles.

Prislappen landade på 3 200 euro, motsvarade drygt 32 000 svenska kronor.

Bildkälla: The Irish Times

Vad samlaren ska använda den 180-åriga dildon till kanske vi ska strunta i att spekulera i, men jag tycker ändå det är härligt att vi väljer att lägga pengar på så olika saker.

För 32 000 kan man liksom få till en riktig dunderresa, eller köpa en hyfsad begagnad bil…

DELA om du också tycker det här var ett lite knäppt sätt att spendera så mycket pengar på!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!