Bästa vännerna klipper exakt samma frisyr – så lärarna inte ska kunna skilja dem åt

Finns det något finare än äkta vänskap? Ens bästa vän är en person som står vid ens sida genom livets alla toppar och dalar.

Särskilda band bygger man om man känt varandra länge, det vet alla som fortfarande umgås med sina barndomsvänner. Som vuxen är det underbart att se barn bli vänner. Hur de leker, utvecklas och busar runt tillsammans.

Barn är också fantastiska på det viset att de inte har några fördomar ännu, vilket gör händelsen här nedanför så oerhört fin.

I amerikanska Louisville kom femårige Jax hem från skolan en dag och deklarerade klart och tydligt att det var dags för en ny frisyr.

Skoja med läraren

Jax ville ha en frisyr som såg exakt ut som bästa klasskompisen Reddy. Anledningen?

Jax och Reddy ville nämligen skoja lite med sin lärare i skolan. Med exakt samma frisyr skulle hon ju inte kunna skilja dem åt.

Men det fanns en detalj som de två busfröna inte tänkt på. Pojkarna har nämligen inte samma hudfärg.

Bild: Youtube

Viktiga budskapet

Pojkarna tänkte helt enkelt att om de hade precis samma frisyr så skulle det räcka för att skapa förvirring för läraren i klassrummet.

Lydia Rosenbush, mamma till Jax, tänkte först att sonen nog inte skulle passa i det kortare håret. Men sedan slogs hon av tanken att det givetvis var värt det, budskapet var ju så himla mycket viktigare än hur hennes femåring såg ut i håret.

Bild: Youtube

Så fort friseringen var över lade mamma Lydia ut en bild på Facebook och förklarade hur fint hon tyckte det var att hennes son och hans kompis fullkomligt missade, och alltså struntade i, att de inte delade samma hudfärg.

Pojkarna hade blivit bästa vänner under det senaste året. Det var dock inte självklart att så skulle bli fallet. Reddy och hans bror Enock föddes nämligen i Afrika och adopterades sedan av sina amerikanska föräldrar.

Fått hjärtan att smälta

5-åringarnas fantastiska initiativ, som bär på ett så fint och hjärtevärmande budskap, blev en stor nyhet i USA. Flera TV-kanaler rapporterade om händelsen och har därmed fått miljontals hjärtan att smälta.

”Han (Jax) såg verkligen fram emot att få komma tillbaka till skolan på måndagen för att förvirra läraren”, skrev Lydia Rosenbush på Facebook.

Här kan du se ett tv-inslag med de bästa vännerna.

Tycker du också att det här var underbart och anser att alla är lika värda? Tryck då på DELA-knappen för att sprida pojkarnas viktiga budskap!