Bara 1 av 7 hittar alla hästar i den här bilden på första försöket – lyckas du?

Det råder ingen tvekan om att hästen är ett av de vackraste djuren som finns på vår planet. Den är smidig, kraftfull och respektingivande – men kan samtidigt vara oerhört kelig och trivsam att umgås med.

Något som länge fascinerat människan är synvillor och optiska illusioner. Vi gillar helt enkelt att på olika sätt utmana oss själva och att testa hur väl samspelet mellan ögon och hjärna fungerar.

Under 1970-talet reste konstnären Bev Doolittle runt i sydvästra USA tillsammans med sin man. Då fick hon inspiration till att skapa målningen nedan – som sedan dess har omgärdats av en stor fråga: Hur många hästar är det i bilden?

Den vackra målningen på ett antal hästar innefattar en kamouflerande effekt som gör det väldigt svårt att tyda exakt hur många kusar som finns i den snötäckta hagen.

Det är väldigt få som lyckas sätta det rätta svaret på första försöket.

Bildkälla: Bev Doolittle

Så … nu kommer lösningen.

Ta nu en extra titt först så att du inte ångrar dig sedan!

Det korrekta svaret redovisas nedan!

Det finns alltså 5 hästar på bilden. Tre centralt, en i vänster kant och ett litet föl en bit ut till höger.

Men det finns faktiskt de som hävdar att det existerar två hästar till i bilden. Vissa menar att det står en häst bakom de 3 i mitten och alltså täcks av dem. Lite väl märkligt, kan jag känna – men de kanske har sina anledningar. Jag ser i alla fall ingen mer häst just i bildens mitt.

Det är dessutom en del som anser att det längre bak, upp på berget, finns en kuse. I så fall är den extremt svår att se, men de som nu hävdar det här föreslår då att inringningen nedan alltså är en till häst.

Nå, bedöm själv hur många du ser – men för oss duger 5 som rätt svar!

Tydligen är det bara 1 av 7 personer som lyckas hitta hela hästkvintetten på första försöket!

Glöm nu inte trycka på dela-knappen för att utmana dina vänner!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!