Backspegeln avslöjar nummerplåtens dolda budskap – så försöker skojaren lura systemet

De flesta av oss vill hitta sätt för att sticka ut ur mängden. Det kan vara att ha en viss personlighet, att klä sig udda – eller att fixa till någon av ens prylar på ett annorlunda sätt.

En man i Varberg har hittat sin grej för att försöka sticka ut. Hans mål är att få ha en rolig registreringsskylt på sin bil.

Förra året blev mannen uppmärksammad då han ansökte hos Transportstyrelse, som är ansvarig myndighet, om att få ha ”3JOH22A” på sin nummerplåt. För att förstå det komiska ska teckenkombinationen läsas spegelvänt.

Han fick avslag då – och nu har mannen fått det igen, uppger SVT Nyheter.

Registreringsskyltar får inte väcka anstöt – och därför arbetar utredare på Transportstyrelsen med att se till att sådana här ansökningar inte innehåller budskap om exempelvis sex, droger, religion eller svordomar.

I de två senaste ansökningarna om att få ändra nummerplåt försökte Varbergsbon med ”8UTT5EX” och ”X32TTU8”. Den sistnämnda teckenkombinationen ska, likt fjolårets, läsas spegelvänt.

I samtliga fall har mannen fått avslag.
– Den här är ganska lätt att avslå. Många tar nog inte anstöt, men vi har ett ansvar att skyltarna ska vara så neutrala som möjligt. Vi får väldigt många ansökningar och en del är väldigt underfundiga. Det är ett jätteroligt arbete. Många ser det som en sport att lyckas få igenom ett ord. De kanske försöker testa vår kunskapsnivå, säger Eva Isaksen på Transportstyrelsen till SVT Nyheter.

Det är klart att man inte kan få åka runt med vad som helst på nummerplåten, men det vore ju vansinnigt roligt om man fick se en sådan här fantasifull teckenkombination ute i trafiken. Jag hade i alla fall skrattat högt!

DELA om du också tycker att den här mannen verkar skön!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!