Att dricka öl gör att du blir bättre i sängen, visar forskning.

Gud hör bön. Det visar sig att öl, mot all förmodan, har en positiv effekt på mäns sexliv.

Askmen.com har tagit fram en lista som visar att öl faktiskt gör män bättre i sängen. Och det rör sig inte bara att man blir lite ”god och glad” av alkoholen utan om riktiga vetenskapliga fakta som talar för att öl är det perfekta förspelet för män.

1.1Du håller ut längre i sängen. Förtidig utlösning orsakas ofta av press och stress. Om du dricker en öl eller två före så kommer du att slappna av och minska spänningar. Dessutom finns ämnet fytoöstrogen i öl som kan hjälpa till med att försena utlösningen.

2Mörk öl får dig i rätt stämning. Mörk öl innehåller mer järn än ljus öl och järn ökar kroppens produktion av röda blodceller och hjälper blodcirkulationen vilket möjliggör upphetsning oftare och mer frekventa erektioner.

3.3

Öl är bra för hjärtat och ökar uthålligheten. Studier visar att om man dricker en halvliter öl om dagen så minskar chansen att få en hjärtattack, stroke och andra hjärtsjukdomar. Om du dessutom kombinerar öldrickande med motion så gör du inte bara ditt hjärta en tjänst, du ökar också din kardiovaskulära uthållighet, vilket hjälper dig att orka mer i sängkammaren.

4

4. Guinness innehåller antioxidanter. Antioxidanter smörjer cirkulationen och hjälper till att hålla dina vitala blodådror och kapillärer i trim, vilket i sin tur behövs för att ha en frisk och fungerande penis med långvariga erektioner.

5

Öl kan boosta din sexdrift. Inspirerade av boken 50 shades av Grey har ölföretaget Brewer Innis & Gunn tagit fram ölet 50 shades of green som är laddat med över 50 olika ingredienser för att förbättra din sexuella prestation. Bland annat ginseng, ginkgo och biloba.

Dela den här listan med din fru eller flickvän om du vill ha ett kallt sexpack som väntar på dig när du kommer hem.