Arga invånare fyller stadens väggropar med gummiankor – anledningen är helt klockren

När man är missnöjd med hur något sköts får man sällan sin vilja igenom utan att agera. Sedan finns det olika sätt att väcka en fråga på. Alla sätt är bra utom de dåliga, hävdar ju vissa.

Att bara stå och skrika eller agera på ett otrevligt sätt kommer man sällan långt på. Vill man väcka debatt kring en viss fråga gör man oftast det på bästa sätt genom att tänka efter och sedan komma med något smart.

Invånarna i lilla staden Steeple Aston i England var trötta på att kommunen inte gjorde något åt alla väggropar i stadens gator. För att väcka frågan valde ett geni att köpa in 100 gula gummiankor – och satte sedan ner dem i de vattenfyllda hålorna, rapporterar BBC.

Bildkälla: Oxford Mail

De som ligger bakom den annorlunda protesten menar att stadens makthavare ”are ducking the issue” (struntar i frågan, men där ”duck” ju betyder anka – det är alltså lite av en ordlek).

Att använda humor för att visa missnöje – det är i alla fall något jag applåderar!

Anledningen till att man bryr sig så pass mycket om det här är för att man menar att väggroparna innebär risker för de som vistas vid och på gatorna.

Det här är inte första gången som engelsmän varit upprörda kring den här typen av frågor. Tidigare, i Manchester, har en man visat sitt missnöje mot makthavarnas arrogans genom den här skapelsen (nedan)…

DELA om du också tycker att ank-protesten var klockren!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!