Ali frågar tanten om vägen till tunnelbanan. Svaret? Jag skrattar så jag gråter.

När man kommer till ett nytt land är det klart att det blir en del språkförbistringar. Jag råkade till exempel köpa 33 askar tuggummi senast jag var i Danmark eftersom det är helt omöjligt att förklara siffror på danska. Men det hör egentligen inte hit.

Den här historien handlar om en kvinna som råkar i trubbel när hon får problem med spåråket. Men eftersom det är en redig kvinna så låter hon inte det stoppa henne. Hon tar till vilka medel som står till buds för att kommunicera – och jag kan inte låta bli att fnissa år resultatet.

Om du är som jag och gillar roliga historier så tror jag du kommer uppskatta den här!

Ali hade fått jobb på tunnelbanan även om hans svenska inte var den bästa. En dag dök det upp en kvinna som försökte köpa en biljett till Fittja. Ali förstår inte riktigt så han frågar:

– Var do åka?

– Till Fittja, svarar kvinnan.

Men efter att Ali har frågat 3-4 gånger blir kvinnan till slut irriterad, så hon drar upp klänningen och visar upp sitt skrev.

Ali skiner då upp och säger:

– Jaså, Stora Mossen!

Om du gillar den storyn kommer du säkert gilla den här bonushistorien också! 

Våga visa att du har lite humor, DELA den här artikeln om den gav dig ett leende på läpparna!