8 riktigt udda vetenskapliga teorier som nazisterna verkligen trodde på.

Nazisterna var och är dumma i huvudet. Överens? Bra. Då går vi vidare. Under andra världskriget finns det många historier som visar exakt hur korkade nazisterna var. Här är 8 riktigt löjliga saker nazisterna faktiskt trodde på. Inte direkt särskilt smarta individer.

1. Jorden är ihålig.

I all fall enligt den tyske piloten Peter Bender, och nazisterna trodde på honom.

Enligt Bender så var inte bara vår planet ihålig, vi bodde också inuti den. Tillsammans med solen, månen och allt annat.

Nazisterna var så övertygade om att Bender hade rätt att de prövade hans teori med ett experiment 1942. Självklart så misslyckades experimentet, och Bender skickades till ett koncentrationsläger, där han till slut kom att dö.

1.

Den här galna teorin har till och med blivit en film.

2. Jorden är gjord av is.

Näste man på tur var den österrikiske kosmologen Hans Hörbiger. Han presenterade idén att hela vårt universum var gjort av is.

Enligt Hörbiger så var dessa is-sfärer grunder för alla planeter och månar i vårt solsystem. Och de skulle alla komma att krascha in i solen. I själva verket menade Hörbiger att jorden hade flera ismånar, som alla hade kraschat ner på jorden någon gång.

Hörbiger var övertygad om detta: han hade nämligen sett det i en av sina drömmar. Det stoppade inte nazisterna att backa honom helt.

isBildkälla

3. Det fanns flera solar. Och jättar.

Karl Maria Wiligut kan bäst beskrivas som Heinrich Himmlers personliga mystiker. Wiligut menade att det förut fanns tre solar och att det levde dvärgar och jättar på jorden. Han hävdade vidare att den sol vi har idag vann över de två andra solarna i någon typ av strid.

Nazisterna trodde på honom.

shutterstock_130772837

4. Tyska folket kom från Atlantis.

Ja, Atlantis, den mytomspunna staden Atlantis från alla gamla grekiska myter. Enligt nazisterna så kom tyskarna därifrån, alltså inte från Tyskland…

atlantisBildkälla

5. Jesus var tysk.

Vet inte riktigt hur jag ska börja den här punkten. Källan till detta var återigen Karl Maria ”tre solar” Wiligut, som övertygade Himmler att den Jesus som vi känner till honom kom från den germanska guden ”Krist”. Vad Himmler och han nazistiska kompisar missade att notera var att även denna teori den kom från en av Wiliguts drömmar.

Wiligut var inte klar där. Han hävdade också att Bibeln skrevs på germanska.

shutterstock_88458811 (1)

6. Himmler var en återuppstånden kung.

Himmler ses av många som en av chefarkitekterna till förintelsen, och självklart har han en egen korkad bakgrundshistoria.

Många nazister tyckte att Himmler var väldigt speciell, så speciell att han var en reinkarnation av den tidigare kung Henrik the Fowler, alltså nuvarande Tysklands första kung.

Himmler älskade det här, och fick sitt hus att efterlikna den gamla kungens. Som om det inte vore galet nog så så hängav han sig också i bisarra ritualer som involverade Henrys ben.

Till och med Hitler tyckte att Himmlers beteende här var galet, enligt hans personliga dagbok. Och när Hitler tycker att du är galen så vet du att det är något som inte står rätt till.

???????????????????????????????????????????????????????????? Bildkälla

7. Nazisterna letade efter den heliga graalen.

Indiana Jones hade rätt! Himmler (vem annars?) var besatt av att hitta den heliga graalen och han fick även sin nazistkollega Otto Rahn med på tåget.

Soldater skickades ut över hela Europa i jakten på Graalen, den mest kända jakten var på fästningen i franska Montségur som många tror var den sista viloplatsen för Graalen. Det finns även historier om att Hitler var angelägen om att hitta ”Den heliga lansen” som ska ha använts för att sticka Jesus när han hängde på korset.

Hitler trodde att den som hade lansen skulle få magiska krafter, och den som förlorade densamma skulle drabbas av för tidig död. Efter att ha hittat den bara för sedan tydligen ha förlorat den precis innan nederlaget i andra världskriget, kan en del tyda på att han kanske hade rätt.

shutterstock_268713941

8. De lärde hundar att prata.

Nazisterna trodde inte bara att de kunde lära hundar att prata, de hade dessutom något som kallades för ”Hundesprechschule”, som fritt översatt betyder ungefär ”Högskolan för pratande hundar”. Nazisterna påstod att deras bästa hundelever kunde adressera Hitler som ”Mein Führer”.

Det här är så löjligt att jag inte ens vet var jag ska börja. Vi struntar i det helt enkelt.

shutterstock_161636333

Källa: The LADBible

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!