8 fördelar med att onanera varje dag som du nog inte visste om

Historiskt sett har onani haft väldigt dåligt rykte. Om man inte blev blind så fick man håriga handflator av att leka med sig själv. Det fanns till och med knäppgökar som Dr John Harvey Kellogg (samma gubbe som uppfann cornfalkes!) som hävdade att onani kunde leda till döden.

Men i verkligheten är det faktiskt precis tvärtom. Vilket är tur för mig, det skulle ha varit svårt att skriva det här om jag var blind och hade håriga handflator…

Här är 8 anledningar till att onanera varje dag:

1. Onani gör dig gladare

När man onanerar frigörs kroppens måbra-hormoner oxytocin som gör dig på bättre humör och aktiverar belöningscentret i hjärnan. Upphetsning gör också att dopaminnivåerna skjuter i höjden. En orgasm är bland de största drogfriadopamin påslaget som finns.

2. Onani gör dig friskare

Det finns forskning som visat att onani kan hjälpa till att förhindra flera olika sjukdomar. En australiensisk studie visar att regelbunden onani för män kan förebygga prostatacancer och samma sak gäller för kvinnor och livmoderhalsinfektioner. Det är helt enkelt nyttigt att onanera!

3. Onani för dig smalare

Att onanera 10 minuter om dagen, oavsett klimax eller ej, är bra för hälsan och ger dig en platt mage, det menar sexexperten Alexandra Jamieson i en artikel i Elle.

4. Onani hjälper dig att somna

Orgasm lättar på spänningar och frigör hormoner som gör att man slappnar av. ”Generellt så somnar människor snabbare efter en orgasm för att de känner sig avslappnade och tillfreds,” säger experten doktor Lauren Streicher till Huffington Post.

5. Onani minskar stress

När vi onanerar tar vi en stund för oss själva, njuter och varvar ner. Det har samma effekt som yoga eller massage, det säger Lauren Streicher i samma artikel.

6. Onani lindrar smärta

Förutom att onani frigör endorfiner som är smärtlindrande och får dig att slappna av så upplever många kvinnor att onani kan hjälpa mot mensvärk.

7. Onani ger dig bättre sexliv

När du onanerar lär du känna dig själv, din kropp och vad du gillar. Det gör att du bättre kan kommunicera vad du gillar till din partner sedan när det är dags att ligga med någon annan.

8. Onani sparar pengar

Onani är en av de få riktigt roliga sakerna man kan göra som är helt gratis! Och du gör inte av med pengar om du har fullt upp med att onanera 😉

Summa summarum: Onanera mera!

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!