789 nakna finländare rusar ner i vattnet – klockrena anledningen får nätet att jubla

Vi har alla olika saker som man brinner för och som får en att känna sig engagerad. Det kan verkligen variera, men oavsett så har människan ofta en inneboende tävlingsinstinkt som gör att man vill vara duktig och framgångsrik.

Finland har tre tidigare gånger försökt att sätta världsrekord i nakenbad, men misslyckats. I helgen, närmare bestämt under 15 juli, var det dags för ett nytt försök – och nu blev man bäst i världen i den lite udda tävlingen.

Det var under Ilosaari Rock Festival som 789 nakna finländare ställde sig på stranden – och sprang sedan ner i det kyliga sjövattnet. Därmed slog man Australiens tidigare världsrekord från 2015 som var på 786 nakenbadande personer.

När alla 789 nakenbadare tagit sig ner i vattnet ställde man sig och sjöng den finska nationalsången i kör för att fira den både imponerande och udda bedriften.

Tidningen Yle har på sin Facebook-sida publicerat ett videklipp från när världsrekordet sattes – och det har nu fått rejäl spridning. Nedan kan du se klippet, men om du har något emot nakna kroppar så bör du alltså inte trycka på play-knappen.

Källa: Yle News (Facebook)

Vi får väl passa på och säga grattis, Finland! Även om det här är ganska knasigt så är man i alla fall världsbäst! Alltid något!

DELA gärna det här med dina finska vänner!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!