5-åriga vännerna klipper samma frisyr – oväntade skälet hyllas nu av miljontals

Det är få saker i livet som är finare än riktig vänskap mellan barn. I synnerhet när den är så stark så att man struntar i korkade fördomar och vad andra tycker och tänker.

Ett fantastiskt exempel på vad riktig vänskap är har 5-årige Jax Rosebush från Louisville i USA visat prov på. Han kom på att han ville se ut som sin kompis Reddy i håret, så att deras lärare i skolan inte skulle kunna skilja dem åt.

Det roliga – och underbara – är att pojkarna inte har samma hudfärg. Det var dock något de inte ens tänkte på, utan de resonerade som så att om Jax klippte samma korta frisyr som Reddy, så skulle de se så lika ut att det skulle skapa total förvirring i klassrummet.

Bildkälla: Lydia Stith Rosebush (Facebook)

Mamma Lydia Stith Rosebush tänkte först, när hon fick höra om sonens idé, att han inte skulle passa i den korta frisyren – men sedan slog tanken henne att budskapet var så mycket viktigare än hur sonen såg ut i håret.

Efter att Jax hade klippt sig la hon upp en bild på Facebook där hon skrev hur underbart hon tycker det är att sonen och hans vän fullkomligt bortser från att de inte har samma hudfärg.

Bildkälla: Fox Carolina News

De små pojkarna har blivit bästa vänner senaste åren, men det var inte självklart att så skulle bli fallet. Reddy – och hans bror Enock ­– föddes i Afrika och adopterades av sina nuvarande föräldrar för ett par år sedan.

Den här fantastiska historian har blivit en stor nyhet i USA – och flera TV-kanaler har rapporterat om händelsen som nu får miljontals hjärtan att smälta.

Bildkälla: Fox Carolina News

”Han (Jax) såg verkligen fram emot att få komma tillbaka till skolan på måndagen för att förvirra deras lärare”, skriver Lydia Stith Rosebush på Facebook.

Jag tycker det här är helt underbart. Att pojkarna inte ens slås av tanken att deras lärare kommer kunna se skillnad på dem på grund av deras hudfärg bär på ett fint budskap – att det inte spelar någon roll vilken bakgrund man kommer ifrån, eller vilken etnicitet man tillhör. Alla är, helt enkelt, lika mycket värda!

Bildkälla: Fox Carolina News

Här (nedan) kan du se ett TV-inslag med pojkarna!

DELA om du tycker om pojkarnas budskap!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!