5-åriga Lilly hittade 2-krona i lekparken – hyllas nu för ärliga brevet till polisen

Ärlighet varar längst, brukar man ju säga – och det ligger verkligen något i det. Att lära sina barn den kloka tanken ger dem goda förutsättningar för att sköta sina kort rätt längre fram i livet.

För några dagar sedan var Lilly, 5 år, i lekparken hemma i Sundsvall. Då hittade hon plötsligt en tvåkrona på marken, men i stället för att spara pengen hemma så valde hon att skicka in den till polisen – tillsammans med ett handskrivet brev.

”Jag hittade en 2-krona i lekparken i dag när jag var där med min mamma. Och på ett polisprogram på barnkanalen har dom sagt att man inte får ta pengar som man hittar ute, utan att man ska ge det till polisen och vänta och se om nån vill ha det tillbaka”, skriver den ärliga 5-åringen.

Polisen i Västmanland valde att publicera brevet på sin Facebooksida. Där ser man både Lillys signatur och den tillhörande tvåkronan. Hon skriver även ut sin adress om det skulle vara så att ingen hämtar ut den upphittade pengen.

”Detta fina brev har vi på polisen i Sundsvall fått in från en femårig tjej med namnet Lilly. Vi tyckte det var så bra gjort av Lilly att vi bestämde oss för att belöna henne med en polisnalle”, skriver polisen.

Nallen, iförd polisuniform, blev därmed ett litet extra tack till 5-åringen, som verkligen är ett bevis på att det finns hopp om dagens unga.

I kommentarsfältet till inlägget riktas flera varma hälsningar till både polisen och Lilly.

”Vilken fin och ärlig tjej! Bra att polisen belönade hennes ärlighet. Barnkanalen är ju ett väldigt bra program där barn lär sig mycket. Heder till detta program samt till polisen, då lär de sig att ärlighet lönar sig”, skriver en person.

Snåla inte nu, tryck på dela-knappen om du också tycker Lilly bör hyllas för sin ärlighet!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!