4 enkla sätt att avgöra om någon ljuger för dig.

Jag måste erkänna att jag är urusel på att veta om någon ljuger för mig. Därför är blev jag superglad när jag hittade det här klippet som enkelt och pedagogiskt går igenom signaler som lögnare skickar ut.

Först kommer jag snabbt gå igenom vad man ska leta efter när man tror att någon ljuger och lägst ner i artikeln kommer en kort video som avslutats med ett test som sätter dina nya kunskaper på prov.

1. Håll koll på ögonen

När högerhänta personer ljuger så tittar de upp åt höger och vänsterhänta tittar upp åt vänster.

Håll även koll på om de inte blinkar alls, blundar väldigt långsamt eller blinkar för mycket. Även att bryta ögonkontakt kan vara ett tecken på att någon ljuger.

2. Gömmer kroppsdelar

Människor som ljuger döljer ofta sin mun, sina ögon eller sin hals när de pratar. De rättar också ofta till sitt hår eller sina kläder för att verka presentabla.

3. Handrörelser

Folk som ljuger upplever ofta att det kliar eller att de blir kalla i ansiktet. Det beror på att de blir ängsliga. Håll utkik efter om de biter sig i läppen eller börjar leka med sina öron.

4. Huvudrörelser och rösten

Människor som ljuger rör ofta på huvudet snabbt innan de svarar, eller så harklar de sig eller sväljer före de svarar. Det kan vara för att vinna tid. Ofta svarar de också på frågor med lite ljusare röst än vanligt.

Kolla in den här videon och se om du klarar av att se vilka som ljuger i utmaningen i slutet.

Var inte snål, dela om du lärde dig något!