20 myter om sex som alla tror är sanna – några är roliga och 2 är livsfarliga

Den här listan är både rolig och informativ. Källorna hittar ni i slutet.

1. Skostorlek och penisstorlek hör ihop

Det stämmer inte. Det har till och med gjorts flera studier på ämnet. Men ingen har lyckats hitta något samband mellan skostorleken och storleken på penis varken i erigerat tillstånd eller slak.

Det samma gäller för händer, öron och alla andra kroppsdelar. Det enda man kan avgöra av att titta på en mans skor är vilken typ fotbeklädnad han gillar.

2. Snittlängden på penisar är 15 centimeter

Du kan vara lugn. Enligt en stor undersökning som gjordes vid Kings College där de studerade 17 tidigare studier i vilket 15 521 penisar undersökts är medellängden på en erigerad penis 13,12 centimeter och slak 9,16 centimeter.

Dessutom har bara 5 av 100 män en erigerad penis på under 10 centimeter och blott två procent går under kategorin ”extremt liten”.

För den med mindervärdeskomplex kan det också vara intressant att veta att endast 5 procent av alla män kommer upp i mer än 16 centimeter.

3. Män kan hålla sig längre om de använder kondom

Det stämmer inte heller. Enligt en amerikansk studie där de tog tid på män vid vaginalt sex tog det i snitt 5 minuter att nå orgasm. Huruvida männen använde kondom eller inte spelade ingen roll och inte heller om de var omskurna eller ej.

4. Man kan ”spara till en stor sats”

2005 genomfördes en studie med över 6000 män på mängden säd de ejakulerade. De som väntade en vecka innan de ejakulerade hade en knappt större mängd säd än de som kommit dagen innan eller samma dag. Men det var så lite att det var knappt märkbart.

5. Män föredrar blondiner

Det finn några få lokala studier i områden där blondiner är ovanligare där män säger att de föredrar blondiner men i områden där blondiner är vanligare uppkommer inga sådana mönster.

Däremot finns inga andra studier visar att blondiner skulle ha fler sexuella partners, mer sex eller fler orgasmer.

6. Fler kvinnor än någonsin rakar sig ”där nere”

Det stämmer att i porr så har kvinnor mindre könshår än tidigare men det stämmer inte med verkligheten. En studie från 2010 utförd på 2400 kvinnor mellan 18 – 68 visade att bara 11 procent rakade av allt sitt könshår den mesta av tiden.

20 procent lät det växa helt fritt och 25 procent rakade sitt könshår en del av tiden. Den stora majoriteten av kvinnor sparar i alla fall en del hår den mesta av tiden.

7. Stora bröst är minde känsliga

Enligt myten har stora bröst längre nervtrådar och därför ska de känna mindre. Men det stämmer inte alls.

8. Sex är bra träning

Visst, det bränner lite kalorier, men de flesta är inte aktiva tillräckligt länge för att det ska spela roll.

9. Män är otrogna oftare än kvinnor

Det stämmer att män oftare har vaginalt sex utanför sina relationer, men om man breddar begreppet till att omfatta andra aktiviteter så jämnar det ut sig.

10. Män pekar sexuellt före kvinnor

Om man definierar peak med att den perioden som det är minst troligt att gå utan sex ett helt år så peakar både män och kvinnor i 20-årsåldern.

Men om man definierar peak med att ha sex minst 4 gånger i veckan så pekar män mellan i 30- och 40-årsåldern och kvinnor i slutet av 20-årsåldern.

11. Unga män kommer oftare för tidigt

Om man definierar komma för tidigt med att nå klimax tidigare än önskat så gäller det cirka 30 procent av alla män mellan 18 – 30 år. Men det gäller cirka 32 procent av män mellan 30 till 40 år. Det är tyvärr inte något man växer ifrån.

12. Män tänker på sex var sjunde sekund

Det stämmer helt enkelt inte. Det skulle vara mer än 57 000 gånger om dagen. För mig personligen kan jag säga att jag tänker på sex max 50 000 gånger om dagen – och inte en enda gång mer!

13. Gifta människor onanerar inte

Väldigt många människor onanerar. En studie utförd på collagestudenter i USA visade att 98 procent av männen onanerade regelbundet och det samma gällde 44 procent av kvinnorna.

En annan studie på gifta par visade att 85 procent av männen onanerade och 45 procent av kvinnorna.

14. Döda män kan få erektioner

Nej. Är man död så fungerar inte kroppen.

15. Det är bara män som har våta drömmar

En våt dröm är alltså en dröm där man blir sexuellt upphetsad och som resulterar i en orgasm. Enligt en studie har 40 procent av alla kvinnor upplevt detta och dessutom har 30 procent av dem upplevt det någon gång under det senaste året.

Dock är det vanligare att det händer män.

16. Man behöver inte ta HPV vaccin förrän efter man är sexuellt aktiv

Du måste vara vaccinerad mot HPV långt i förväg för att det ska fungera. Och det är livsviktigt att man gör det eftersom man enkelt kan bli smittad av HPV som leder till livmoderhalscancer.

17. Att vaccinera unga tjejer mot HPV gör att de har sex tidigare

Det stämmer inte heller. Inga studier visa på ett sådant samband.

18. Man går upp i av p-piller

Det gällde kanske förr i tiden när p-piller innehöll mycket mer östrogen. Men nu är pillren mer raffinerade. Enligt hela 49 olika studier där p-piller jämfördes med placebo i hänsyn till viktökning kunde inte en enda visa på ett samband mellan p-piller och viktökning.

19. Man kan välja kön på sitt barn beroende på hur man har sex

Det går inte. Det finns mängder med olika sådana här teorier men ingen av dem stämmer.

20. Man kan bli blind om man onanerar

Bara om du gör något riktigt skumt. Typ tar i hårt och slår sig i ögat? Nej, om det här stämde skulle du och jag och alla våra grannar vara binda vid det här laget.

/a>

Kolla in videon för källor och mer fakta om myterna!

Var med och DELA den här listan om du lärde dig något, man är aldrig för gammal för att lära sig om sex!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!